Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FC Honkas förlustfria svit fick fortsättning – delade poäng i Lahtis då ingendera fick i gång målskyttet: "Räcker inte att spela oavgjort hela tiden"

Från 2020
Henri Aalto kämpar mot Jasin-Amin Assehnoun.
Bildtext Henri Aalto vill se fler segrar för sitt FC Honka som kryssade även mot FC Lahti.
Bild: Lehtikuva

I fotbollsligans enda match under måndagen fick ligafyran FC Honka gästa FC Lahti. Honka har ännu inte förlorat en enda match i år och gjorde det inte i dag heller. För femte gången blev det ändå bara en poäng. Något som Henri Aalto påpekade att är en trend som inte räcker väldigt långt.

Efter fyra raka hemmamatcher var det dags för FC Honka att gästa FC Lahti i fotbollsligan. TIllsammans med de regerande mästarna KuPS är Honka det enda lag som inte förlorat en enda match i ligan hittills.

I dag var man ute efter en seger mot FC Lahti som tidigare i år fällde Honka ur cupen. Men det blev ingen full pott.

Honkas försvar höll visserligen tätt, precis som tidigare under säsongen. Honka har bara släppt in fyra mål den här säsongen, vilket är färst i ligan i år (tillsammans med HJK och KuPS).

Och inte heller i dag blev det några baklängesmål trots att Dimitry Imbongo hade några bra lägen. Honkas försvar spelade ändå ut honom gång på gång och han kom aldrig åt att få i väg några farliga skott mot mål.

Noll insläppta mål alltså, men det blev heller inga fullträffar.

Femte krysset för Honka

Honka har i år lyckats i målskyttet bara sju gånger, och fyra av dem har kommit från straffpunkten.

Det jämfört med tabelltoppens 14 (FC Inter), 12 (KuPS) och 13 (HJK) fullträffar under säsongen hittills. Och det blev ingen ändring på statistiken i dag.

Borjas Martin hade ännu i slutminuterna ett riktigt bra läge, precis som Demba Savage under de sista sekunderna. Men målen uteblev och det blev delade poäng i Lahtis.

– Det var en jämn och utmanande match.

– Vi hade kontroll men lyckades inte skapa jättebra lägen. 0–0 är säkert rätt resultat sett till matchbilden. Det räcker ändå inte riktigt att vi bara spelar oavgjort hela tiden, sade Honkas Henri Aalto efter matchen i Ruutus sändning, och tillade att de utöver kontroll i matcherna också måste börja skapa mållägen och lyckas i målskyttet.

I och med bara ett poäng lyckades Honka inte knipa in på avståndet till topp 3 i tabellen.

FC Inter leder fortsättningsvis med KuPS och HJK bakom sig i tabellen. Honka är fyra i tabellen, två poäng bakom HJK som spelat en match mindre.

Resultat, fotbollsligan:

FC Lahti – FC Honka 0–0 (0–0)
publik: 1512