Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Miro Heiskanen spelade fram till tre mål inom fem minuter – Kotkaniemi gjorde sitt andra playoffsmål

Från 2020
Miro Heiskanen spelar för Dallas Stars.
Bildtext Miro Heiskanen storspelar i Dallas Stars (arkivbild).
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Dallas-backen Miro Heiskanen hade en sekvens i andra perioden som heter duga: på fyra minuter och 52 sekunder spelade han fram till tre mål. I tredje perioden rasade korthuset samman och Vegas åkte iväg med segern. Jesperi Kotkaniemi gjorde för sin del sitt andra mål i årets slutspel.

Inför den tredje och avslutande perioden ledde Dallas Stars över Vegas Golden Knights med 3–1, inte minst tack vare den före detta HIFK-backen Miro Heiskanens framspelningar. Även Roope Hintz visade framfötterna och spelade fram till ett mål.

Men då vaknade Nevada-laget till liv och formligen körde över Texas-gänget. 1–3 blev 5–3 efter en uppvisning som heter duga.

Bägge lagen hör till top–4-klubbarna i väst och deras slutspelssystem är något annorlunda i det här skedet. Alla dessa lag spelar en enkel serie mot varandra och på basen av resultaten får de en motståndare i den första egentliga slutspelsomgången.

En sådan match – mellan två top–4-lag i den östra konferensen – var också matchen mellan Tampa Bay Lightning och Washington Capitals. Efter både 60 och 65 minuter stod det 2–2 men i straffslagen drog Tampa det längre strået och vann med 3–2.

Kotkaniemis andra

Pittsburgh Penguins var mer eller mindre piskat att vinna efter att ha förlorat den första matchen i serien mot Montreal Canadiens. Vilket man också gjorde, med 3–1.

Jesperi Kotkaniemi blev Montreals enda målskytt när han reducerade till 1–2 i slutet av tredje perioden, på pass av Artturi Lehkonen. Montreals tredje blåvita anfallare Joel Armia hade i andra perioden en snygg styrning mot mål, men då gjorde Matt Murray en av sina många stora räddningar.

I matchen mellan Edmonton Oilers och Chicago Blackhawks fanns en finländare i bägge lägren. Mikko Koskinen vaktade Edmontons mål medan Olli Määttä spelade i Chicago-försvaret.

En gång lyckades just Määttä överlista Koskinen men det hjälpte föga: Edmonton ställde till med ett mindre målkalas – inte minst tack vare tremålsmannen Connor McDavid – och vann med 6–3.

Ställningen i matchserien står nu 1–1 och tre segrar krävs för avancemang till följande omgång.

1–1 står det också i den helkanadensiska matchserien mellan Calgary Flames och Winnipeg Jets efter att Winnipeg vann nattens drabbning med 3–2, för övrigt en match där Patrik Laine inte spelade på grund av en skada som han ådrog sig i den förra matchen.

I den tidiga matchen på måndagen besegrade Carolina Hurricanes New York Rangers för andra gången i årets playoffs. Carolinas segersiffror skrevs 4–1 och även där finländarna med Sebastian Aho på effektivt spelhumör. Läs mera här!

NHL, 3.8.2020:

Carolina – New York Rangers 4–1
Teuvo Teräväinen, CAR: 0+0, +2, speltid 16.36
Sebastian Aho, CAR: 0+3, +2, speltid 16.38
Sami Vatanen, CAR: 0+2, +2, speltid 19.28
Kaapo Kakko, NYR: 0+0, –2, speltid 17.35

Calgary – Winnipeg 2–3

Tampa – Washington 3–2 straffslag

Vegas – Dallas 5–3
Roope Hintz, DAL: 0+1, 0, speltid 16.10
Esa Lindell, DAL: 0+0, –3, speltid 22.32
Miro Heiskanen, DAL: 0+3, +1, speltid 23.14

Pittsburgh – Montreal 3–1
Jesperi Kotkaniemi, MTL: 1+0, +1, speltid 10.21
Artturi Lehkonen, MTL: 0+1, +1, speltid 16.08
Joel Armia, MTL: 0+0, –2,speltid 15.32

Edmonton – Chicago 6–3
Mikko Koskinen, EDM: 23/26, 88,5 %
Olli Määttä, CHI: 1+0, –1, speltid 15.39

Diskussion om artikeln