Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Live onsdag kväll: Följ med då Michael Björklund röker fisk - ställ frågor i chatten

Från 2020
Uppdaterad 05.08.2020 19:55.
Michael Björklund håller upp en simpa.
Bild: Sam Stäuber/Yle

På onsdag kväll sänder vi live från Nagu kl. 19. Då röker Micke Björklund och Matias Jungar fisk tillsammans med experten Stefan Mickelsson. Du kan också chatta med fiskrökarna och ställa frågor!

Sedan i måndags har kocken Micke Björklund tillsammans med Matias Jungar levt på endast närproducerade råvaror i Åbolands skärgård. I de fem dagar som utmaningen pågår rör de sig med båten Matvraket från ö till ö och tillreder läcker mat på råvaror som privatpersoner och producenter bjuder på längs med vägen.

På onsdagen kommer Micke och Matias att ta en paus för att röka fisk tillsammans med Stefan Mickelsson i Nagu. Du kan följa med hur fisken tillreds via Svenska Yles livestream med start klockan 19. Förutom fisk kommer eventuellt också lite mera experimentella råvaror åka in i rökugnen.

Nagubon Stefan Mickelsson är fiskare i tredje generationen och en riktigt hejare på fiskrökning. Stefan röker det mesta som går att få upp ur havet och cirka 3000 kilogram fisk går igenom hans ugn varje år.

Streamen pågår i cirka en timme och tittarna kan också ställa frågor till kockarna via chatten. Du hittar streamen och chatten här strax före sändning.

Diskussion om artikeln