Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aleksander Barkovs snygga mål en klen tröst – håglöst och odisciplinerat Florida åkte på ny förlust

Från 2020
Uppdaterad 05.08.2020 09:15.
Aleksander Barkov har precis gett Florida ledningen med 2–1 och firar tillsammans med Jonathan Huberdeau och Jevgenij Dadonov.
Bildtext Aleksander Barkov har precis gett Florida ledningen med 2–1 och firar tillsammans med Jonathan Huberdeau och Jevgenij Dadonov.
Bild: Andre Ringuette/Freestyle Photo/ AFP / Lehtikuva

I ishockeyligan NHL:s slutspelskval förlorade Florida den första matchen med 1–2 mot New York Islanders efter en svag insats. I den andra matchen gav Aleksander Barkov Florida ledningen 2–1 men där tog det roliga slut. New York Islanders vände mot ett uddlöst Florida och leder nu med 2–0 i matcher.

Det var mycket blåvitt i Floridas paradkedjor. Aleksander Barkov ledde som vanligt ettan med Jonathan Huberdeau och Jevgenij Dadonov på kanterna. Aleksi Saarela tog i sin tur plats till vänster om centern Erik Haula i Floridas tvåa. Mike Hoffman var andrakedjans högerlänk.

Florida fick en bra start då Mike Hoffman gav laget ledningen efter 11:16. Det numerära överläget hade precis tagit slut då Hoffman sköt ett handledsskott som passerade den skymda Islandersmålvakten Sergej Varlamov.

Islanders grovjobbarfilial stod för kvitteringen i den andra perioden. Keith Yandle och Mike Matheson i Floridaförsvaret gick bort sig totalt och Matt Martin fick ostört trycka in 1–1-pucken.

Anfallaren Leo Komarov, som har dragits med en ansiktsskada, fick inte heller i den här matchen plats i någon av Islanders bottenkedjor.

– Han är på väg tillbaka. Han kommer att vara aktuell för spel i den här serien, sa tränaren Barry Trotz till Newsday på måndagen.

Barkov gav Florida ledningen

Florida tog ledningen för andra – och sista – gången då 27:58 var spelat. Barkov skaffade sig ett skottläge i powerplay och det rappa och välplacerade handledsskottet hittade nätmaskorna.

Islanders hade vänt på steken före den andra periodpausen. Först krutade Ryan Pulock in 2–2-kvitteringen i powerplay och strax därefter prickade Jordan Eberle från nära håll in 3–2.

Med tio minuter kvar att spela blev Eberle tvåmålsskytt. I powerplay styrdes pucken in via hans ben. 4–2 till Islanders och det luktade avgjort.

Lång dag på jobbet för Barkov

Florida fick aldrig in någon egentlig slutspurt utan Islanders kunde utan problem spela av den återstående tiden.

Barkov fick en hel del istid. Noteringen 23:33 slogs bara av Aaron Ekblad i Floridaförsvaret som spelade i nästan 26 minuter.

Florida tog åtta tvåminutare mot fyra för Islanders.

– Vi fick sota för utvisningarna, konstaterade Barkov efter matchen enligt journalisten Jameson Olive.

Nästa match mellan lagen spelas på onsdag klockan 19.00 och då har Islanders möjlighet att säkra sin plats i det egentliga slutspelet.

Resultat:

New York Islanders – Florida 4–2
FLA: Aleksander Barkov 1 + 0 = 1, +1, 23:33
FLA: Erik Haula 0 + 0 = 0, +/- 0, 18:19
FLA: Aleksi Saarela 0 + 0 = 0, +/- 0, 12:46

New York Islanders leder med 2–0 i matcher.

Diskussion om artikeln