Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Carolina tog tredje raka segern över Rangers – efter tre nya poäng av glödheta Sebastian Aho

Från 2020
Uppdaterad 05.08.2020 13:39.
Sebastian Aho firar mål.
Bildtext Sebastian Aho leder poängligan.
Bild: AFP / Lehtikuva

Carolina Hurricanes är det första NHL-laget som avancerar vidare från play in-omgången till det egentliga slutspelet. Detta efter tredje raka segern över New York Rangers, i en match där Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen åter var på produktivt humör.

3–2, 4–1 och 4–1. Där är resultatraden som tar Carolina vidare till NHL-slutspel.

Hurricanes var numret större än Rangers i en matchserie där de finländska stjärnorna Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen spelade en avgörande roll. I nattens möte gick Rangers upp i 1–0-ledning i den andra perioden genom Chris Kreider, men det blev lagets sista mål för säsongen.

Tre minuter efter Kreiders mål lyfte Teuvo Teräväinen pucken i mål med backhand. Fem minuter in i den sista perioden förde Warren Foegele Hurricanes upp i ledning med en styrning.

Sebastian Ahos saldo i matchen blev 2+1. Finländaren punkterade matchen med två mål i den sista perioden. Hans första kom efter att han själv stulit pucken i Rangerszonen och sedan bjudit på läckra dragningar framför målet. Ahos andra mål gick i tom bur.

Glödheta Aho leder NHL:s poängliga just nu. Han har skrapat ihop fenomenala åtta poäng (3+5) på tre matcher.

”Saros har förtjänat sin chans”

Trots förlusten i den första matchen fick Juuse Saros fortsatt förtroende i Nashvillekassen i den andra matchen mot Arizona. Denna gång gick det bättre.

Predators stack upp i en 4–0-ledning, Arizona reducerade ett par gånger i slutet av matchen, men Nashville kvitterade matchserien i och med 4–2-segern. Saros noterades för 24 räddningar.

– Saros har helt klart förtjänat sin chans. Han och Pekka har alltid haft en god relation. Ur tränarens synvinkel pushar de varandra framåt. När ingendera vill ge upp, tvingas de prestera på topp, sade Nashvilletränaren John Hynes efter matchen enligt NHL.com.

Juuse Saros fokuserar på pucken framför sig mellan två lagkamrater.
Bild: AFP / Lehtikuva

Antti Raanta skulle egentligen vara Arizonas reservmålvakt i matchen, men fick kasta in handduken.

– Något hände med Raanta i uppvärmningen. Vi kommer att prata om vår målvaktssituation senare, kommenterade Arizonacoachen Rick Tocchet.

På tal om skador så fick Winnipeg ännu klara sig utan både Mark Scheifele och Patrik Laine i den tredje matchen mot Calgary. Det blev en ny förlust för Jets – denna gång med klara 2–6. Flames leder matchserien med 2–1.

Korpisalos nolla sprack till slut

Columbusmålvakten Joonas Korpisalo var bländande i sin slutspelsdebut då han höll nollan i den första matchen mot Toronto.

I den andra matchen var han åter i vägen för det mesta – men det var i stället motståndarmålvakten Fredrik Andersen som höll nollan.

Korpisalos slutspelsnolla varade i 96 minuter. I den andra perioden i nattens match styrde nämligen Auston Matthews in 1–0.

– Det var tajt där ute och svårt att göra mål, så det var bra att få sätta in den och ge vårt spel ett lyft, sade Matthews enligt AP.

I period tre fördubblade John Tavares ledningen efter att ha överlistat Korpisalo i ett friläge. Morgan Reilly punkterade matchen med 3–0 i tom kasse. Korpisalo räddade sammanlagt 36 skott i matchen.

John Tavares har pucken i ett friläge mot Joonas Korpisalo.
Bildtext Joonas Korpisalo lyckades inte stoppa John Tavares friläge.
Bild: AFP / Lehtikuva

– Vi var inte lika vassa i dag som vi har varit. Det var skillnaden, menade Columbuskaptenen Nick Foligno, som också kallade insatsen för ”oacceptabel”.

Matchens efterspel handlar mycket om Jake Muzzins situation. Torontobacken tappade i slutet av den tredje perioden balansen och föll med huvudet in i Blue Jackets Oliver Bjorkstrands knä. Muzzin lämnade rinken på bår efter att drabbningen varit pausad i tio minuter.

Toronto meddelade senare att Muzzin är vid medvetande och kan röra på alla kroppsdelar.

Tidigare på tisdagskvällen förlorade Florida på nytt mot New York Islanders, trots mål av Aleksander Barkov.

Resultat:

New York Islanders – Florida 4–2
FLA: Barkov 1+0, +1, 23:33
FLA: Haula 0+0, +/- 0, 18:19
FLA: Saarela 0+0, +/- 0, 12:46

New York Islanders leder med 2–0 i matcher.

Nashville – Arizona 4–2
NSH: Saros 24/26 räddningar
NSH: Granlund 0+0, -1, 16:26

Matchserien står 1–1.

Toronto – Columbus 3–0
TOR: Kapanen 0+0, +1, 15:42
CBJ: Korpisalo 36/38 räddningar

Matchserien står 1–1.

Winnipeg – Calgary 2–6

Calgary leder med 2–1 i matcher.

New York Rangers – Carolina 1–4
NYR: Kakko 0+0, +1, 14:42
CAR: Vatanen 0+0, -1, 17:34
CAR: Aho 2+1, +3, 16:29
CAR: Teräväinen 1+1, +3, 16:45

Carolina vidare med 3–0 i matcher.

Vancouver – Minnesota 4–3

Matchserien står 1–1.

Diskussion om artikeln