Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Flera tennisstjärnor har nobbat US Open – Rafael Nadal är den senaste: "Måste lyssna på mitt hjärta"

Från 2020
Rafael Nadal.
Bildtext Rafael Nadal vann US Open i fjol.
Bild: imago sport/AOP

I slutet av augusti är det meningen att tennisturneringen US Open ska köra igång. Men en del stjärnor har redan valt att tacka nej på grund av den rådande coronasituationen – Rafael Nadal är den senaste. "Det känns som att vi fortfarande inte har kontroll på läget", menar spanjoren.

Rafael Nadal tog hem grand slam-turneringen US Open i fjol. Han är världstvåa och hade i årets turnering i New York kunnat tangera Roger Federers rekord i flest antal grand slam-titlar.

Men den spanska tennisstjärnan kommer inte att delta i turneringen som börjar den 31 augusti. Detta på grund av det rådande coronaläget.

Nadal avslöjade sitt beslut på Twitter.

– Det är en väldigt komplicerad situation i världen, antalet fall av covid-19 växer och det känns som att vi fortfarande inte har kontroll.

Nadal har 19 grand slam-titlar i prisskåpet.

– Det här var ett beslut som jag inte ville göra, men jag har bestämt mig för att lyssna på mitt hjärta den här gången och låta bli att resa, skriver spanjoren.

Inte heller Federer kommer att spela i New York. Schweizaren står över på grund av en knäskada.

Även andra tennisstjärnor har tackat nej till US Open på grund av coronan. Damernas världsetta Ashleig Barty är en av dem.

Nick Kyrgios är en annan som inte tänker åka till USA. Han har tidigare varit kritisk till tennisturneringar i coronatider.

Av de andra grand slam-turneringarna har Wimbledon ställts in, medan Franska mästerskapen kommer att spelas i höst.

Diskussion om artikeln