Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK tappade segern efter sent baklängesmål – TPS föll i Jonatan Johanssons första hemmamatch

Från 2020
Uppdaterad 06.08.2020 22:19.
Rasmus Schüller nickar bollen.
Bildtext Rasmus Schüllers HJK fick bara oavgjort mot FC Lahti.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Eetu Vertainens mål såg länge ut att ge HJK tre poäng i hemmamötet med FC Lahti. Men i slutet av matchen kvitterade gästerna och lagen delade på poängen. I Åbo åkte TPS på en förlust mot Honka.

I går tappade både KuPS och FC Inter poäng och det gjorde att HJK i kväll hade chansen att ta över serieledningen. Men den uppgiften gick HJK bet på.

Laget fick ändå en bra start på matchen då Eetu Vertainen nätade redan i den åttonde minuten. Dessförinnan hade Rasmus Schüller skjutit en straff i stolpen men i följande anfall hamnade bollen hos Vertainen som inte gjorde något misstag.

HJK:s ledning höll länge men i den 84:e minuten kvitterade gästerna. Kari Arkivuo nickade fram bollen till Dimitry Imbongo som satte 1–1 som också blev slutresultatet.

– Vi hade en bra inställning och fick in kvitteringen. Vi kunde också ha vunnit men ett kryss är bra, säger Arkivuo till Ruutu efter matchen.

HJK ligger nu två poäng bakom KuPS och FC Inter, men Helsingforslaget har spelat en match mindre än sina toppkonkurrenter.

– Vi borde ha klarat av att hålla vår ledning till slutet. Efter målet tappade vi i bolltempo och i närkamperna, vi gjorde matchen svår för oss själva. Vi får ta lärdom av den här matchen, säger HJK:s Riku Riski.

Honka fortsättningsvis utan förlust

I Åbo gjorde Jonatan Johansson sin första hemmamatch som tränare för TPS då man tog emot Honka.

Åbolaget som förra veckan lämnade jumboplatsen då man bortaslog RoPS åkte nu på en förlust.

Lucas Kaufmann hittade Demba Savage i straffområdet som vände runt och rullade in 1–0 i den 57:e minuten. Några minuter senare sköt Savage i stolpen och bollen gick sedan till Jean-Marie Dongou satte slutresultatet 2–0.

Resultat:

HJK – FC Lahti 1–1 (1–0)
8 min 1–0 Eetu Vertainen
84 min 1–1 Dimitry Imbongo

TPS – Honka 0–2 (0–0)
57 min 0–1 Demba Savage
62 min 0–2 Jean-Marie Dongou

Diskussion om artikeln