Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Real Madrid ute ur Champions League efter Varanes tabbar – dubbla mål av Ronaldo räckte inte för Juventus

Från 2020
Raphael Varane försöker blockera ett skott från Raheem Sterling.
Bildtext Raphael Varane hade ingen lyckad match mot Manchester City.
Bild: EPA-EFE/Nick Potts / POOL

För andra året i rad är Real Madrid inte längre med då Champions League går in i kvartsfinalskedet. Laget förlorade även returen mot Manchester City. Jag måste ta mitt ansvar och misstag är väldigt kostsamma, säger backen Raphael Varane.

Real Madrid har varit herre på täppan i Fotbollseuropa under många år. Mellan 2014 och 2018 vann laget fyra titlar i Champions League, men i fjol åkte man överraskade ut redan i åttondelsfinal.

Och ”Los Blancos” gick samma öde tillmötes även i år. Laget förlorade den första matchen mot Manchester City med 1–2 i mars och stod inför en tuff utmaning i fredagens returmöte.

Kvartsfinalplatsen gled också Real ur händerna direkt i matchen. I den nionde minuten tappade backen Raphael Varane bollen i eget straffområde och Raheem Sterling gjorde 1–0.

Karim Benzema kvitterade efter en dryg halvtimme, men i den 68:e minuten avgjorde City efter en ny miss i försvaret. Varane misslyckades med att nicka bollen till målvakten Thibaut Courtois och Gabriel Jesus rann igenom och gjorde 2–1 som blev slutresultatet.

– Vi förlorade på grund av mig. Jag måste ta mitt ansvar och misstag är väldigt kostsamma på den här nivån. Jag tycker synd om mina lagkamrater, säger Varane efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

City möter Lyon i kvartsfinal

För Manchester City väntar nu en resa till Portugal där Champions League avgörs i en miniturnering.

– Det här är första steget och vill man vinna titeln måste man besegra de stora klubbarna. Vi åker nu till Portugal för att ta nästa steg, säger Citys tränare Pep Guardiola.

City kommer att möta Lyon i kvartsfinalen nästa lördag. Lyon vann den första matchen mot Juventus med 1–0 och i returen gjorde Cristiano Ronaldo två mål då den italienska klubben vann med 2–1.

Det var ändå Lyon som knep kvartsfinalplatsen tack vare bortamålsregeln. Juventus som inte vunnit Champions League sedan 1996 får fortsätta vänta på en ny titel.

– Det är bittert. Jag förstår hur mycket den här turneringen har blivit en förbannelse för Juventus, säger tränaren Maurizio Sarri.

Resultat:

Manchester City – Real Madrid 2–1
9 min 1–0 Raheem Sterling
28 min 1–1 Karim Benzema
68 min 2–1 Gabriel Jesus

Juventus – Lyon 2–1
12 min 0–1 Memphis Depay straff
43 min 1–1 Cristiano Ronaldo straff
60 min 2–1 Cristiano Ronaldo

Diskussion om artikeln