Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rantanens och Donskois poäng räckte inte för Colorado som slutade tvåa i seedningsgruppen – så här fortsätter slutspelet i NHL

Från 2020
Joonas Donskoi åker via bänken och gratuleras av sina lagkamrater.
Bildtext Joonas Donskoi gjorde ett av Colorados mål mot Vegas.
Bild: AFP / Lehtikuva

Mikko Rantanen spelade fram till två fullträffar och Joonas Donskoi gjorde ett mål när Colorado Avalanche föll mot Vegas Golden Knights efter förlängning. Förlusten gör att Colorado slutar tvåa i seedningsgruppen och ställs mot Arizona i första riktiga slutspelsomgången.

Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights gjorde i natt upp om förstaplatsen i seedningsgruppen och det på pappret ”lättare” motståndet i slutspelet.

Vegas ledde matchen vid tre tillfällen men Colorado kom tillbaka. Mikko Rantanen plockade passningspoäng vid Nathan MacKinnons 1–1 och J.T. Comphers 3–3 medan Joonas Donskoi gjorde Colorados 2–2-mål i den andra perioden.

Det var ändå Vegas som knep segern och förstaplatsen i gruppen. Alex Tuch avgjorde matchen med ett välplacerat handledsskott i förlängningen.

– Att bli seedad etta betyder mycket. För mig personligen var det ett av mina viktigaste mål i ett slutspel, säger Tuch efter matchen på NHL:s webbplats.

Vegas seger gör att man kommer att möta Chicago Blackhawks i första slutspelsomgången. För Colorado blir det en matchserie mot Arizona Coyotes.

– Arizona är ett bra lag, de är välstrukturerade och har en bra offensiv. Det kommer att bli en tuff serie och vi måste förbereda oss bra.

– Slutspelet är tufft och man behöver fyra bra kedjor, bra defensiv och en bra målvakt. Naturligtvis suger det att vi förlorade i dag men vi är tvåa i väst och det är inte dåligt, säger MacKinnon.

Philadelphia etta i öst

I öst blev Philadelphia Flyers förstaseedat. Laget tog sin tredje raka seger då man slog Tampa Bay Lightning med 4–1.

– Att spela slutspel har varit en dröm sedan jag var ett litet barn och jag är förväntansfull inför nästa match, säger tvåmålsskytten Nicolas Aube-Kubel enligt The Philadelphia Inquirer.

För Aube-Kubel och Flyers väntar Montreal i första slutspelsomgången medan Tampa Bay ställs mot vinnaren i matchparet Columbus–Toronto. Den femte matchen mellan Columbus och Toronto spelas under natten till måndag.

De sista seedningsmatcherna Washington–Boston och St. Louis–Dallas spelas också under natten till måndag. Vinnaren i matchparet i öst möter New York Islanders medan förlorare får ta sig an Carolina Hurricanes.

I väst väntar Calgary för vinnaren i matchen St. Louis–Dallas medan det förlorande laget möter Vancouver.

Resultat:

Colorado – Vegas 3–4 efter förlängning
COL: Donskoi 1+0, +1, 12:00
COL: Rantanen 0+2, +1, 23:24

Tampa Bay – Philadelphia 1–4

Första slutspelsomgången:

Östra konferensen:

Philadelphia – Montreal

Tampa Bay – Columbus/Toronto

Washington/Boston – New York Islanders

Washington/Boston – Carolina

Västra konferensen:

Vegas – Chicago

Colorado – Arizona

St. Louis/Dallas – Calgary

St. Louis/Dallas – Vancouver

Diskussion om artikeln