Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ville satsa på världsrekord men stoppas efter coronatest – Topi Raitanen får inte möta mästaren i Diamond League-premiären

Från 2020
Conseslus Kipruto.
Bildtext Conseslus Kipruto får inte tävla i Monaco.
Bild: EPA-EFE/ALI HAIDER

Conseslus Kipruto kommer inte till start när Diamond League har premiär i Monaco nästa vecka. OS- och världsmästaren på 3000 meter hinder har testat positivt för covid-19. Jag har inga symptom och är faktiskt i bra form, skriver Kipruto på sociala medier.

Efter många om och men blir det en Diamond League-säsong i år. Den är kraftigt förkortad men ska starta i Monaco nästa fredag och efter det ska ytterligare sex tävlingar genomföras.

För att premiären ska kunna ske måste alla idrottare som är inbjuda coronatestas, och en som nu testat positivt är Conseslus Kipruto.

– Vår värld går igenom en utmanade period och vi måste alla ta vårt ansvar. Tyvärr var mitt test positivt och därför kan jag inte tävla i Monaco.

– Jag har inga symptom och är faktiskt i bra form, jag hade planerat att satsa på världsrekordet eftersom det är länge sedan någon kenyan haft det. Som världs- och olympisk mästare känner jag starkt att det är något som jag borde ha, skriver han på sociala medier.

Kiprutos personliga rekord på 3000 meter hinder är 8.00,12 som han löpte 2016. Saif Saaeed Shaheens världsrekord lyder 7.53,63.

Tidigare i veckan blev det klart att Topi Raitanen har fått en inbjudan till hinderloppet i Monaco.

Diskussion om artikeln