Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö tar ännu inte ställning till om avtalet med Poker Run fortsätter eller inte

Från 2020
Uppdaterad 10.08.2020 14:29.
båtar och hav
Bildtext Det här är femtonde året i rad som Poker Run ordnades. Arkivbild från 2019.

Hangö stad har fyra år kvar av sitt femåriga avtal med racerbåtsevenemanget Poker Run. Stadsstyrelsen tecknade ett femårigt ramavtal med arrangörerna i fjol.

Staden tar ställning till om man vill fortsätta avtalet först då lördagens dödsolycka är färdigt utredd av myndigheterna.

- Det är en diskussion som som ska föras då olyckan är utredd och det finns någon form av myndighetssyn på det, säger stadsdirektör Denis Strandell.

En person omkom och en skadades i en krock mellan en racerbåt och en fritidsbåt under tävlingarna på lördagen.

"Svårt att ersätta evenemanget med något lika stort"

Samtidigt påminner han om att Poker Run har blivit ett av de största evenemangen i Hangö och har en stor betydelse för de lokala företagarna.

- Det har sin givna plats i Hangö och skulle vara svårt att ersätta evenemanget med något lika stort, säger Strandell.

Denis Strandell säger att lördagens dödsolycka är ytterst tragisk, speciellt då den förolyckade är ett barn. Han vill nu tona ned spekulationerna på nätet.

- Jag såg på sociala medier att det snabbt började spekuleras och pekas ut skyldiga och det tycker jag är onödigt. Man ska visa respekt för de anhöriga och de skadade.

Strandell tycker att det var respektfullt att avblåsa tävlingarna, konserterna och fyrverkeriet efter olyckan.

Nu är det viktigt att myndigheterna utreder om det finns eventuella skyldiga och efter det kan man fundera på om man borde ha gjort något annorlunda under evenemanget, säger Strandell.

- Varje olycka brukar leda till förbättringar och nya standarder hur man ska hantera risker, som tyvärr alltid finns då människor kommer samman, speciellt i motorsport.

Intervjun bygger på en intervju av Helena von Alfthan.