Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter 26 års samarbete: HIFK kommer inte längre ha cheerleaders på läktarna i hemmahallen

Från 2020
HIFK:s cheerleaders på isen
Bildtext HIFK:s cheerleaders kommer inte längre synas i hemmahallen.
Bild: Tomi Natri /All Over Press

På tisdagen publicerade cheerleadinggruppen Big Red Cats ett inlägg på sociala medier där de meddelar att samarbetet med ishockeylaget HIFK tar slut. Från och med den här säsongen kommer alltså dansarna inte längre att vara en del av hemmamatcherna på Nordis.

Sedan år 1993 har dansgruppen Big Red Cats intagit läktarna under ishockeyligalaget HIFK:s hemmamatcher. Nu är det ändå slut på cheerleadingen i hemmahallen.

Till skillnad från tidigare år kommer dansgruppen inte att inleda augustimånad med att träna inför den kommande säsongen. Det meddelar gruppen på sitt Instagramkonto.

–Vårt samarbete med IFK tog tyvärr slut efter säsongen 2019/20. Vi kommer alltså inte längre att fylla Nordis trappor med glädjande dans och hejarrop.

– Vi vill tacka IFK för de otroliga 26 åren som vi fick samarbeta med den absolut bästa ishockeyföreningen och vara med i det här med stort hjärta. Det har varit en fantastisk tid och vi har fått så fina minnen från de åren, skriver de.

Till Helsingin Sanomat och Iltalehti bekräftar HIFK att de inte längre kommer ha cheerleaders på läktarna på hemmamatcherna.

– Vi kommer att förnya konceptet på våra hemmamatcher och den här eran tog nu slut, säger kommunikationschefen Petteri Linnavalli till HS.

Linnavalli ville inte berätta för tidningen vad det är för nytt de kommer införa under hemmamatcherna.

År 2017 meddelade TPS att de inte längre kommer ha dansare på sina hemmamatcher.

Diskussion om artikeln