Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Celticspelaren Boli Bolingoli i blåsväder – skotska fotbollsligan nära att pausas på grund av hans Spanienresa: "Svårt att föreställa sig något mer ansvarslöst"

Från 2020
Boli Bolingoli blickar allvarligt åt sidan.
Bildtext Boli Bolingoli.
Bild: /All Over Press

Den skotska fotbollssäsongen har fått en knackig start. Nu ger Skottlands försteminister Nicola Sturgeon ”gult kort”, efter att Celticspelaren Boli Bolingoli glömt att meddela klubben om sin Spanienresa.

Den skotska fotbollsligasäsongen är bara två omgångar gammal. Men den skotska regeringen har redan hunnit hota med att stänga ner ligaspelet.

Förra veckan valde åtta Aberdeenspelare att besöka en bar – och två av dem testade därefter positivt för coronaviruset.

Nästa övertramp stod Celticspelaren Boli Bolingoli för. Belgaren byttes in i den 87:e minuten i helgens match mot Kilmarnock.

Problemet var bara att han några dagar tidigare kommit hem från en resa till Spanien. Bolingoli kände inte till Skottlands coronarestriktioner gällande resor till landet och informerade inte heller klubben om resan.

Efteråt bad 25-åringen om ursäkt för sitt agerande. Alla som återvänder till Skottland från Spanien ska vara i 14 dagars karantän.

”Nästa gång blir det rött kort”

Celtictränaren Neil Lennon var rasande efter att ha hört nyheten och kallade det hela för ett ”svek”. Klubben lovade att man skulle ta till disciplinära åtgärder.

– Celtic fördömer uppträdandet av spelaren Boli Bolingoli när han reser till Spanien utan att informera klubben samtidigt som han misslyckas med att följa karantänsreglerna. Det är svårt att föreställa sig en mer ansvarslös handling under nuvarande omständigheter och vi anser att det är obegripligt, skrev klubben i ett uttalande.

Även den skotska regeringen är rasande.

Ligatränarna och -kaptenerna diskuterade frågan med regeringen på måndagen. Försteminister Nicole Sturgeon kallade Bolingolis handlande för ett ”klart övertramp”.

– Åtminstone ska man inte förvänta sig att Aberdeen och Celtic spela under den närmaste tiden, och så får vi se vilka andra följder det blir, sade Sturgeon.

– Ta det här som ett gult kort. Nästa gång har vi inga andra val än att ge rött kort.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln