Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Finnair trappar ner på Europaflygen efter nya restriktioner – minskar också på flyg till Vasa och Mariehamn, men ökar flygningarna till Lappland

Från 2020
Uppdaterad 13.08.2020 09:55.
Ett Finnairplan flyger under en solnedgång. Himlen är orange.
Bildtext Finnair minskar på höstens flygningar i Europa. Arkivbild.
Bild: Marcel Lorenz / AOP

Flygbolaget Finnair minskar på flygturerna till europeiska destinationer, men lägger till fler resor till Lappland.

Finnair kommer under september att flyga mer sällan än planerat till europeiska länder. Orsaken är att många länder har infört nya coronarestriktioner under de senaste veckorna.

Efterfrågan på flyg har därmed minskat.

Bolaget minskar också på många inrikesflyg, men ökar flygen till Lappland.

Endast 30 procent av flygen är i användning

Finnair kommer fortsättningsvis att flyga till alla europeiska destinationer man planerat, men mer sällan. Ett undantag är ändå rutten destinationerna Åbo och Nice dit bolaget inte trafikerar i höst.

Ändringar i inrikesflygen sker för Kuopio, Vasa och Mariehamn. I september flyger bolaget till Kuopio en gång om dagen och till Vasa och Mariehamn fem dagar i veckan.

Bolaget hade planerat att börja flyga till Tammerfors i september igen, men på grund av minskad efterfrågan gör man inte det här.

– På grund av coronaläget utgör vår flygkapacitet 30 procent av vad den var för ett år sedan i september 2019, säger Mikko Turtiainen som är Finnairs försäljningschef.

– Resor till Lappland och Kuusamo ser däremot ut att intressera resenärer inom Finland mer än förväntat och därför lägger vi till fler turer till de här destinationerna.

Bolaget kontaktar de resenärer som berörs av de inställa flygen och de kommer erbjudas andra flygalternativ.

Artikeln uppdaterades 13.8.2020 klockan 9.55. I artikeln stod det tidigare att Finnair inte flyger rutten Åbo–Nice, det rätta är att bolaget inte flyger till destinationerna Åbo och Nice.

Diskussion om artikeln