Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Besvikelsernas vecka i Åbo för Ella Junnila – tvingades kasta in handduken igen: "Måste fundera på om jag ska hoppa mer i sommar"

Från 2020
Uppdaterad 14.08.2020 16:53.
Ella Junnila.
Bildtext Ella Junnila har problem med vaden.
Bild: Arash Matin / Yle

Höjdhopparstjärnan Ella Junnila har inte haft någon rolig vecka på Paavo Nurmis stadion i Åbo. I tisdags tvingades hon lämna ett sent återbud till Paavo Nurmi Games, på fredagen drog hon sig ur damernas höjdkval i Kalevaspelen i sista stund.

Tidigare i veckan lämnade Junnila Paavo Nurmi Games i tårar. Den finländska rekorddamen kastade in handduken strax före tävling på grund av kramper i vaden.

Målet var att tävla i Kalevaspelen på samma plats senare i veckan.

I dag var det dags för damernas höjdkval. Och Junnilas problem fortsatte.

Den regerande mästaren värmde upp med en tejpad vad, och efter att ha diskuterat med sin tränare en god stund valde hon att ge upp.

– Det krampar i benet. Det hjälpte med massage, men den masserades så kraftigt att innervationen inte fungerar alls.

–  Under dessa tre dagar gjorde vi allt vad vi kunde. I morse var jag hoppfull, men när jag försökte hoppa med maxfart efter uppvärmningen märkte jag snabbt att det inte går, berättar Junnila för Yle Puhe.

Kalevaspelen kom alltså för snabbt för Junnila. Nu är frågan om hon alls tänker hoppa mer i sommar.

–  Den kalender jag gjort på förhand tog slut nu. Jag ska fundera med tränaren om vi vill vara med någonstans ännu denna sommar.

Sändningen från Paavo Nurmis stadion kör igång klockan 17.50 i TV2 och på Arenan. Janne Isaksson och Mikael Ylöstalo kommenterar tävlingarna på svenska.

Diskussion om artikeln