Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kokain hittades i Petter Northugs bostad: "Jag har begått ett stort misstag" – polisen misstänker att profilen var berusad då han körde 168 km/h på 110-väg

Från 2020
Uppdaterad 15.08.2020 16:49.
I december 2018 berättade Petter Northug att han sätter punkt för karriären.
Bildtext I december 2018 berättade Petter Northug att han sätter punkt för karriären.
Bild: EPA-EFE/OLE MARTIN WOLD

Skidåkaren Petter Northug skördade stora framgångar under sina sju år (2009–16) på världstoppen. Han har stulit rubriker även utanför skidspåren. Nu handlar uppståndelsen om att Northug har kört för fort och att kokain därefter hittats i hans bostad.

Petter Northug avslutade sin skidkarriär för ett och ett halvt år sedan men är fortfarande ett välbekant namn både hemma i Norge och utanför landets gränser.

Nu kryper han till korset efter att polisen hittat kokain i hans bostad. Före det hade Northug först stannats av polisen efter att ha kört 168 km/h på en väg där hastighetsbegränsningen är 110 km/h.

– Jag har begått ett stort misstag. I går kväll stoppades jag av polisen i en hastighetskontroll. Jag körde alltför fort och blev också tagen till akuten för blodprov. Dessutom fann polisen en mindre mängd narkotika hemma hos mig. Det handlar om kokain, skriver Northug på Instagram.

– Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig och är otroligt ledsen för alla som jag igen har gjort besvikna.

Enligt NRK bekräftar polisen det hela i ett pressmeddelande. Fortkörningen ägde rum i Ullensaker, cirka en halv timmes bilfärd nordost om Oslo, och Northug misstänks ha varit berusad.

Strax därefter genomsöktes Northugs lägenhet där polisen hittade narkotika. Northug fick också lämna ett blodprov, vars resultat förväntas komma inom några dagar.

I maj 2014 dömdes Northug till 50 dagars fängelse efter att ha kört alkoholpåverkad och kraschat sin bil i Trondheim.

Den nu 34-årige Northug vann världscupen två gånger (2009–10, 2012–13). I prisskåpet finns också ett individuellt OS-guld (2010) samt sju individuella VM-guld.

Säsongen 2015–16 klarade Northug av att konkurrera i världseliten, men säsongen 2016–17 hade han tappat mark och satte till sist punkt för karriären i december 2018.

Diskussion om artikeln