Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TPS kräftgång i fotbollsligan fortsätter: "Första halvlek var en katastrof och ärligt sagt fick vi inte mycket till stånd i den andra heller"

Från 2020
TPS mittback Rasmus Holma.
Bildtext TPS mittback Rasmus Holma.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

TPS har inte fått någon vidare start på säsongen. På söndagskvällen hade laget en bra chans att utöka sitt poängsaldo mot ett annat bottentippat lag men kammade noll. IFK Mariehamn vann med 1–0 och tog sin tredje raka seger. TPS mittback Rasmus Holma var inte nådig då han kommenterade insatsen till Turun Sanomat.

Formstarka IFK Mariehamn har efter sin tredje raka seger skrapat ihop 14 poäng på 9 matcher – ett imponerande saldo sett till de inte alltför högt ställda förväntningarna inför säsongen.

Segermålet kom i den 34:e minuten då succényförvärvet Albion Ademi tog sig in i straffområdet och snyggt serverade bollen till Peter Makrillos. Makrillos skott var precist och gick i mål via stolproten.

Ademi, som förra säsongen representerade Inter, har på nio matcher noterats för sex mål och tre assist. Det räcker till en andraplats i både skytteligan och poängligan. Båda ligorna toppas av Inters Timo Furuholm som på tio matcher har noterats för 8 + 2.

Den 21-årige Ademi har även finskt pass men har valt att representera Albanien på landslagsnivå.

Johansson 45 år

TPS-tränaren Jonatan Johansson fyllde 45 år men fick ingen poänggåva av sitt lag. Åbolagets saldo under Johanssons tid i klubben är nu tre poäng på fyra matcher.

TPS-mittbacken Rasmus Holma tyckte att laget spelade uselt.

– Första halvlek var en katastrof och ärligt sagt fick vi inte mycket till stånd i den andra heller, sa han till Turun Sanomat (bakom betalmur).

Ligans bottenkvartett har spelat nio matcher. Nian SJK har 8 poäng, tian Haka 4 poäng, elvan TPS 3 poäng och tolvan RoPS 2 poäng.

På lördag möts FC Inter och TPS i ett Åboderby.

Resultat:

IFK Mariehamn – TPS 1–0 (1–0)
34. 1–0 Peter Makrillos

Publik: 1 027 åskådare

Diskussion om artikeln