Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storm i Barcelona efter uttåget ur Champions League: Messi uppges vilja lämna – tränaren kommer att sparkas

Från 2020
Lionel Messi går och ropar.
Bildtext Lionel Messi.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Är en era i Barcelona över? Lionel Messi uppges ha tröttnat på det kaos som uppstått i klubben och vill lämna Barcelona. Samtidigt pekas Ronald Koeman ut som ersättare till Quique Setien.

I helgen tog Barcelonas säsong slut då laget blev förnedrat av Bayern München i kvartsfinalen i Champions League. Den spanska storklubben föll med hela 2–8 och gick på sin största förlust på över 70 år.

En match som kan ha blivit Lionel Messis sista i Barcelonas tröja. Argentinaren har kontrakt över nästa säsong men han uppges nu vilja leta efter en ny klubb.

Enligt den ansedde journalisten Marcelo Bechler, som hänvisar till källor inom laget, ska Messi ha bett om att få lämna klubben redan nu och inte efter nästa säsong. Enligt tidningen Sport ska Barcelona ha tillbakavisat uppgiften.

I samband med förlusten mot Bayern München gick också klubbens president Josep Maria Bartomeu ut och meddelade att det skulle bli förändringar. Framför allt hänger tränaren Quique Setien löst.

Efter ett möte på söndagen ska Bartomeu ha fattat beslutet.

– Setien får gå, uppges han ha sagt till tv-kanalen Cope.

Barcelona har inte bekräftat att Setien har sparkats. Josep Maria Bartomeu ska nu ha siktet inställt på att ersätta Setien med den tidigare storbacken Ronald Koeman. Koeman jobbar för tillfället som förbundskapten för Holland.

Andra namn som också nämnts är Mauricio Pochettino och Xavi.

Diskussion om artikeln