Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelona fortsätter att storstäda efter CL-fiaskot – sportchefen med det blygsamma cv:t har gått med på att avsluta kontraktet

Från 2020
I januari presenterades tränaren Quique Setien (i mitten) av sportchefen Eric Abidal (till höger) och ordförande Josep Maria Bartomeu (till vänster). De två förstnämnda har redan fått tacka för sig.
Bildtext I januari presenterades tränaren Quique Setien (i mitten) av sportchefen Eric Abidal (till höger) och ordförande Josep Maria Bartomeu (till vänster). De två förstnämnda har redan fått tacka för sig.
Bild: EPA-EFE/Alejandro Garcia

I den spanska fotbollsklubben Barcelona fortsätter huvuden rulla efter den pinsamma 2–8-förlusten mot Bayern München. På måndagen fick tränaren Quique Setien gå och på tisdagen var det sportchefen Eric Abidals tur. Ronald Koeman är fortsättningsvis en het kandidat till att ta över som tränare och han medgav på tisdagen att det förmodligen kommer att bli så.

Barcelona möblerar om efter 2–8-förlusten mot Bayern München i Champions League-kvartsfinalen förra veckan. Det står nämligen nu klart att sportchefen Eric Abidal gör tränaren Quique Setien sällskap som arbetssökande.

Fransmannen Abidal får nöja sig med drygt två år på sportschefsstolen då den spanska storklubben nu meddelar att man ”har kommit överens om att avsluta kontraktet”.

Ligatiteln 2018–19 blev därmed klubbens enda under Abidals två säsonger i klubben. Förra året åkte Barcelona ut mot Liverpool i Champions League-semifinalen och i år blev det alltså respass mot Bayern München i kvartsfinal.

Som spelare var den 40-årige fransmannen under sex säsonger (2007–2013) lagkamrat med den stora Barcelonastjärnan Lionel Messi.

Ikonen Messi uppges ha haft en ansträngd relation till Abidal efter att sportchefen i början av året kritiserat spelarna. Under de senaste dagarna har det ryktats om att Messi skulle vilja lämna klubben.

”Jag kan inte säga någonting”

Det verkar bara vara en tidsfråga innan Ronald Koeman presenteras som chefstränare.

Koeman gjorde som spelare sex säsonger (1989–95) i Barcelona och har också fungerat som assisterande tränare i klubben.

Han har varit tränare i 20 år och är nu förbundskapten för Holland.

– Jag kan inte säga någonting. Jag skulle verkligen vilja men situationen är fortfarande oviss, sa Koeman till journalister då han på tisdagen besökte det holländska fotbollsförbundet.

Ronald Koeman.
Bildtext Ronald Koeman ryktas vara på väg tillbaka till Barcelona.
Bild: imago images/VI Images/ All Over Press

Koeman fick även frågan om det redan går att gratulera honom.

– Om det fortsätter så här kan du gratulera mig.

Det kan också bli ett ordförandebyte i Barcelona. Just nu leder Josep Maria Bartomeu klubben, men i mars ska det röstas om nästa mandatperiod.

Målvakten knäopererad

Det kommer även rapporter från Barcelonas lasarett. Den tyska målvakten Marc-André ter Stegen, som under säsongen har dragits med knäproblem, opererades på tisdagen.

Rehabiliteringen förväntas ta 8–10 veckor och därmed missar han ligastarten den 12 september.

Källa: AFP

Diskussion om artikeln