Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inters Källman behövde endast 40 sekunder för att göra mål i ligacomebacken – Browne-Hasani i HJK plöjde på tumanhand över Haka

Från 2020
Benjamin Källman.
Bildtext Arkivbild på Benjamin Källman.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

I fotbollsligan bjöds det på målsnåla inledningar och målrika avslutningar. I matchen mellan Haka och HJK gjordes samtliga fem mål inom loppet av sexton minuter i andra halvlek. Inter gjorde vad som krävdes mot RoPS och knep en 2–0-bortaseger. Segermålskytten Benjamin Källman fick hoppa in i andra halvlek och fick omedelbart utdelning.

HJK spelade ligafotboll i Valkeakoski för första gången på åtta år. Den tidigare titelprenumeranten Haka, som är liganykomling, har under de senaste åren hållit till i division 1.

Det var HJK som dominerade i första halvlek och Haka får vara belåtet med att det stod 0–0 på resultattavlan efter 45 minuter.

Den som hade kommit för att se mål fick valuta för pengarna efter pausvilan. Det gjordes fem mål på sexton minuter och med drygt 20 minuter kvar att spela stod det hela 4–1 till HJK.

HJK:s nyförvärv David Browne och Ferhan Hasani höll lekstuga och fick utdelning. Hasani gjorde tre mål, varav två på straff, inom loppet av nio minuter. Browne gjorde ett mål, spelade fram till ett annat och fixade två straffar.

Eero Markkanen låg bakom Hakas 1–2-reducering. Han försökte spela bollen på mål då HJK-mittbacken Valtteri Moren fick en fot på spelredskapet som styrdes i eget mål. Matchen var Morens första i HJK efter flytten hem från belgiska Waasland-Beveren. Den tidigare Real Madrid- och landslagsspelaren Markkanen har nu gjort tre mål i Hakas tröja.

Källman lyckades direkt

I Rovaniemi fick ett annat nyförvärv utdelning. Benjamin Källman fick hoppa in i den 67:e minuten och gjorde mål i den 67:e minuten. Han behövde bara 40 sekunder på planen för att ge sitt Inter ledningen med 1–0 i matchen mot RoPS.

Målet kom på nick då Källman fick huvudet på Connor Ruanes inlägg.

Se målet på Ruutus webbplats.

Källman, som kommer från Ekenäs, har varit uthyrd till norska Haugesund och under veckoslutet blev det klart att han återvänder till sin tidigare klubb i Åbo.

Taiki Kagayama ökade på till 2–0 på stopptid och Åbolaget knep tre poäng. Inter toppar fortsättningsvis serietabellen och skuggas nu närmast av den färska ligatvåan HJK som passerade KuPS.

LagMatcherPoäng
1. FC Inter1125
2. HJK1021
3. KuPS1019

I den andra ändan av serietabellen pekar det mesta på att Haka, TPS och RoPS sinsemellan gör upp om att undvika degradering till division 1.

LagMatcherPoäng
10. Haka104
11. TPS93
12. RoPS102

Resultat:

Haka – HJK 1–4 (0–0)
51. 0–1 David Browne
59. 0–2 Eero Markkanen
62. 1–2 Ferhan Hasani (på straff)
65. 1–3 Ferhan Hasani
67. 1–4 Ferhan Hasani (på straff)

Publik: 1 665 åskådare

RoPS – FC Inter 0–2 (0–0)
67. 0–1 Benjamin Källman
90+1. 0–2 Taiki Kagayama

Publik: 1 290 åskådare

Diskussion om artikeln