Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Väldigt svängigt då Columbus gjorde sin sista match för säsongen – tappade tvåmålsledning i tredje och förlorade i förlängning efter tabbe i egen zon

Från 2020
Brayden Point gjorde segermålet i förlängning.
Bildtext Brayden Point blev sista man att överlista Joonas Korpisalo i matchserien då Columbus fick respass.
Bild: AFP / Lehtikuva

Columbus låg i brygga inför den femte matchen i matchserien mot Tampa Bay. Starten var dålig och man låg redan under med två mål men kom i kapp och förbi. Då gjorde man det samma: tappade en tvåmålsledning i slutet av tredje perioden och förlorade till slut i förlängning. Joonas Korpisalo och Columbus fick därmed respass i NHL-slutspelet.

Tampa Bay knep en 2–1-seger över Columbus i den senaste matchen och ledde matchserien med 3–1. Columbus var därmed piskade att vinna för att hålla matchserien och drömmarna om avancemang till nästa omgång i liv.

Matchen började ändå inte på bästa vis.

Joonas Korpisalo har varit fenomenal hittills i matchserien och knep några viktiga räddningar inledningsvis.

Han fick ändå se sig överlistad två gånger redan tidigt i den första perioden.

Den första fullträffen kom efter bara dryga fem minuters spel. Tyler Johnson drog i väg ett skott från blålinjen som Korpisalo inte kunde rädda.

Bara en minut senare lyckades Blake Coleman redan skriva siffrorna till 2–0.

Columbus kom tillbaka och vände

Columbus fick in sin första fullträff för kvällen med ungefär åtta minuter kvar av den första perioden. Nick Foligno reducerade och det var starten på Columbus starka period.

I andra perioden kvitterade man nämligen först då Kevin Stenlund satte in 2–2-målet i power play.

Och snart var man redan laget som höll i taktpinnen.

Alexander Wennberg förde först upp Columbus i ledning innan periodslutet och i den tredje perioden utökade ännu Oliver Björkstrand till 4–2.

Brayden Point skickade hem Columbus

Länge såg det ut att gå vägen. Tampa Bay reducerade visserligen 12 minuter in i den tredje perioden men ännu med två minuter på klockan ledde Columbus med 4–3.

Men sedan gick det bara nedför.

Med dryga en och en halv minut på klockan spelade Tampa Bay-spelarna ut försvaret och Joonas Korpisalo mellan stolparna och Anthony Cirelli kunde styra in kvitteringsmålet.

Avgörandet kom sedan i förlängning.

Fem minuter in tappade Columbus pucken i egen zon och Nikita Kutjerov kunde spela pucken vidare till en helt ledig Brayden Point framför mål.

Det läget missade han inte och Columbus är ute ur slutspelet.

Brayden Point var inblandad i alla tre av Tampas sista mål som sänkte Columbus. Hans mål i förlängning var dessutom redan hans andra förlängningsmål i matchserien.

NHL:

Tampa Bay – Columbus 5–4 efter förlänging
CBJ: Korpisalo 20/25

Tampa Bay vidare med 4–1 i matcher.

Diskussion om artikeln