Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Turkiets GP tillbaka i F1-kalendern – den 17 tävlingar långa säsongen avslutas i december

Från 2020
Uppdaterad 25.08.2020 16:40.
Formel 1-starten i Ungern.
Bildtext Det blir 17 tävlingar i F1 den här säsongen.
Bild: XPB images/AOP

F1 har nu spikat de sista tävlingarna i årets kalender, och efter en paus på nio år gör Turkiets GP comeback. Det blir också två tävlingar i Bahrain innan säsongen avslutas i Abu Dhabi.

Under sommarens lopp har fler tävlingar successivt placerats in i kalendern och nu har man nått fram till målet. Formel 1 presenterade i dag de sista pusselbitarna som gör att säsongen 2020 kommer att innefatta 17 tävlingar.

De sista racen som presterades är Turkiets GP (15 november), två tävlingar i Bahrain (29 november och 6 december) och säsongsavslutningen i Abu Dhabi (13 december).

– Vi vill tacka alla partners och arrangörer för det hårda jobb som gjorts för att genomföra en säsong med 17 tävlingar, skriver man i ett pressmeddelande.

Senast formel 1-förarna tävlade på Istanbul Park i Turkiet var 2011 då Sebastian Vettel vann i sin Red Bull. Kimi Räikkönen vann den första tävlingen som kördes i Turkiet 2005.

Publik på läktarna?

F1 siktar också på att öppna upp några tävlingar för ett begränsat antal åskådare under slutskedet av säsongen.

– Vi kan bekräfta att ett antal tävlingar kommer att öppna för fans och vi jobbar nu med att slutföra förhandlingarna. Även om vi vill se så många fans som möjligt är säkerheten fortfarande första prioritet.

– Vi för en nära dialog med alla arrangörer och lokala myndigheter för att säkerställa att vi jobbar på ett så säkert sätt som möjligt, skriver man.

Diskussion om artikeln