Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelona bekräftar: Lionel Messi har meddelat att han tänker lämna klubben – parterna tolkar kontraktsklausul på olika sätt

Från 2020
Uppdaterad 25.08.2020 21:40.
Lionel Messi har representerat Barcelona i snart 20 år.
Bildtext Lionel Messi har representerat Barcelona i snart 20 år.
Bild: Panoramic / POOL / UEFA

Argentinaren Lionel Messi har i 20 år spelat för den spanska fotbollsklubben Barcelona. Nu verkar den eran ta slut. Messi, som under sommaren har uttryckt sitt missnöje med klubben, har meddelat att han vill lämna Barcelona.

Den 33-årige Barcelonaikonen Lionel Messi har ett år kvar på sitt kontrakt men har bestämt sig för att riva det. Det bekräftas av klubben till nyhetsbyrån AP.

Det finns en kontraktsklausul i Messis kontrakt som gör att han kan lämna klubben i slutet av varje säsong. Klubben uppger ändå att den klausulen borde ha utnyttjats i juni.

Messi kom till klubben år 2000 som ungdomsspelare och har varit med om att spela hem tio ligatitlar och fyra Champions League-bucklor.

Säsongen 2019–20 var ett magplask av sällan skådat slag för Barcelona. För första gången sedan säsongen 2007–08 blev klubben utan en titel.

För snart två veckor sedan åkte Barcelona på en förnedrande 2–8-förlust mot Bayern München i Champions League-kvartsfinalen, en match som verkar bli Messis sista i klubben. Argentinaren har redan hunnit kopplas ihop med Paris Saint-Germain i Frankrike och Manchester City i England.

Källa: AP

Diskussion om artikeln