Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Finland får spela Nations League-fotboll på Olympastadion – spelarna får komma in i landet utan karantän

Från 2020
Finland firar mål.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

Både Finlands och Wales herrlandslag i fotboll får skippa karantänen då de kommer in i landet nästa vecka, meddelar Bollförbundet på onsdagen. De exakta detaljerna kring arrangemangen klarnar under de kommande dagarna.

Nu har Bollförbundet fått sitt väntade myndighetsbeslut – och undantagslovet är beviljat. Varken de finska eller walesiska landslagsspelarna måste sitta i karantän i två veckor då de reser in i landet nästa vecka.

Herrlandslaget inleder Nations League-säsongen med en match mot Wales om en vecka, på onsdag den 3 september. Eftersom flera landslagsspelare befinner sig i länder som regeringen infört reserestriktioner mot behövdes det ett myndighetsbeslut för att matchen ska kunna spelas i Finland.

– Uefas regler är väldigt strikta. I praktiken lever lagen i en egen bubbla under landslagssamlingen. Det var en avgörande faktor i beslutet, säger Bollförbundets generalsekreterare Marco Casagrande i ett pressmeddelande.

Enligt Bollförbundet kommer de exakta detaljerna kring arrangemangen att klarna under onsdagskvällen och torsdag.

Markku Kanerva kommer att offentliggöra sensommarens första landslagsuttagning på torsdag klockan 14.

Finland vann sin grupp i C-ligan i den första säsongen av Nations League och steg därmed upp till B-ligan. Finland spelar i samma grupp som Wales, Irland och Bulgarien. Finland ska möta Irland på bortaplan söndagen den 6 september.

Hemmamatchen mot Wales spelas på nyrenoverade Olympiastadion. Matchen spelas utan publik enligt Uefas linjedragningar.

Diskussion om artikeln