Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NBA-spelarna avslutar sin bojkott och basketslutspelet kan fortsätta – tennisstjärnan Naomi Osaka omprövade sitt drastiska beslut

Från 2020
Natten till torsdag spelades det spelades inga NBA-matcher.
Bildtext Natten till torsdag spelades det spelades inga NBA-matcher.
Bild: Kevin C. Cox / AFP / Lehtikuva

I basketligan NBA spelades inga matcher natten till torsdag. Orsaken var att spelarna bestämde sig för att bojkotta matcherna efter att en polis skjutit en svart man i staden Kenosha i delstaten Wisconsin. Enligt uppgift ville en majoritet av spelarna i Los Angeles-lagen Clippers och Lakers sätta punkt för säsongen. Nu ska NBA-spelarna ändå ha bestämt sig för att säsongen omgående kan fortsätta.

Tre matcher i NBA fick inhiberas natten till torsdag finsk tid då spelarna inte dök upp. Spelarna var upprörda över att en svart man skjutits av polis i Milwaukee Bucks hemmadelstat Wisconsin.

Efter det har diskussioner förts om NBA-slutspelets framtid och vissa har velat avbryta säsongen, enligt uppgift en majoritet av spelarna i Los Angeles Clippers och Los Angeles Lakers.

Enligt ESPN:s Adrian Wojnarowski har spelarna ett knappt dygn senare ändå kommit överens om att pausen blir kort och att spelandet upptas. Fredag har nämnts som ett potentiellt omstartsdatum.

Slutspelets första omgång är inne på slutrakan och snart ska den andra omgången, där åtta lag ingår, inledas.

Vändning av Osaka

I tennisturneringen Cincinnati Masters, som i år spelas i New York, deklarerade den tidigare WTA-världsettan Naomi Osaka att hon drar sig ur turneringen på grund av händelserna i Wisconsin.

I kvartsfinalen vann Naomi Osaka från Japan över Anett Kontaveit från Estland.
Bildtext I kvartsfinalen vann Naomi Osaka från Japan över Anett Kontaveit från Estland.
Bild: EPA-EFE/JASON SZENES

Osaka representerar Japan men bor i USA.

Nu har hon ändå kommit på andra tankar och bestämt sig för att spela semifinalen mot Elise Mertens som blev uppskjuten och ska spelas på fredagskvällen.

I proffsligan i amerikansk fotboll, NFL, har säsongen ännu inte dragit i gång. Många lag har ändå ställt in sina träningspass på grund av händelserna i Kenosha.

Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton har gått i bräschen för kampanjen mot rasism. Han meddelar att han stöder idrottarnas protester i USA och att han tänker ställa upp i veckoslutets GP-lopp i Belgien.

Källa: Reuters

Diskussion om artikeln