Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-matcherna natten till fredag ställs in – tränarna i Philadelphia och Islanders ville spela

Från 2020
Uppdaterad 27.08.2020 22:38.
Arenan i Toronto inför matchen mellan Boston och Tampa Bay.
Bildtext Arenan i Toronto inför matchen mellan Boston och Tampa Bay.
Bild: AFP / Lehtikuva

Efter att en svart man skjutits av polis i delstaten Wisconsin i USA inhiberades tre NBA-matcher natten till torsdag. I hockeyligan NHL spelades däremot tre matcher, något fick kritik från många håll. Nu ställs torsdagens två NHL-matcher in.

Det var meningen att två matcher skulle spelas natten till fredag i NHL-slutspelet:

  • 02.00 New York Islanders – Philadelphia Flyers (i Toronto)
  • 04.45 Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights (i Edmonton)

Tränarna i Philadelphia och Islanders, Alain Vigneault och Barry Trotz, hade gärna sett att matchen hade spelats, även om de sa sig ha förståelse för situationens komplexitet.

– Vad vi försöker göra nu är att spela hockey. Jag tror att spelarna och alla omkring laget är verkligt fokuserade på det. Det här är den viktigaste tiden på året för oss. Det är slutspelshockey, sa Vigneault enligt nyhetsbyrån AP.

New York Post-journalisten Larry Brooks uppger att det var Vancouverspelarnas ståndpunkt som vägde tungt då beslutet fattades.

Två matcher varje natt

Under den resterande delen av veckan är två matcher inprickade varje dag. På torsdagskvällen var det fortfarande oklart hur matchprogrammet påverkas.

Matcherna natten till lördag:

  • 02.30 Boston Bruins – Tampa Bay Lightning (i Toronto)
  • 05.00 Dallas Stars – Colorado Avalanche (i Edmonton)

Svarta spelare, bland dem Matt Dumba och Evander Kane, som representerar The Hockey Diversity Alliance (HDA), uppgav före beslutet fattades att man varit i kontakt med ligan.

– HDA har formellt bett NHL att ställa in alla slutspelsmatcher i dag. Vi känner att det här sänder en klar signal om att mänskliga rättigheter går före sport, skriver spelarna.

Under torsdagen hade Dumba och Kane, som båda har spelat klart för säsongen, haft ett videosamtal med över hundra spelare i NHL-bubblan.

Diskussion om artikeln