Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Slagsmål bröt ut vid Nickby hjärta på torsdagen - stämningen i skolorna är fortsättningsvis god

Från 2020
Uppdaterad 31.08.2020 15:07.
En folktom skolgård med klätterställningar.
Bildtext Skolelever bevittnade slagsmål vid skolcentrum i Nickby på torsdagen.
Bild: Yle / Rebecka Svedberg

Slagsmål bröt ut på torsdagen på skolcentrets gård i Nickby. Både elever och utomstående är inblandade i incidenten, men det är oklart vilken roll olika parter har. Polisen utreder händelsen.

Sipoon Sanomat var först ut med nyheten.

Slagsmål där elever och utomstående var inblandade bröt ut vid skolcentret Nickby hjärta på torsdag eftermiddag. Alla som deltog i tumultet var unga personer.

- Polisen utreder fallet och kan än så länge inte uttala sig om händelserna, uppger kriminalkommissarie Freddie Cederlund måndagseftermiddagen den 31.8.

Händelsen bevittandes av elever från både det svenska och finska högstadiet.

- Utomstående personer, alltså personer som inte är någondera skolas elever, och elever från båda skolorna har varit inblandade. Hur aktivt de har varit inblandade vet vi inte, men i alla fall har elever från båda skolorna varit där som åskådare, säger utbildningschef Hannu Ollikainen.

man i blå stickad väst
Bildtext Stämningen i skolorna är bra trots oroligheterna i byn. Arkivbild.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Händelsen utreds nu av polisen och så länge utredningen pågår ger skolorna inte ut mer information.

Enligt obekräftade uppgifter skulle någon också ha skjutit med luftgevär på platsen.

- Det utreds nu också av polisen och därför kan vi varken bekräfta eller dementera den informationen heller, säger Ollikainen.

Stämningen mellan eleverna i skolan är god.

- Vad jag har förstått är där inget speciellt som bäst, stämningen är lika som normalt. Här måste vi komma ihåg att det också har varit utomstående inblandande. Vi har riktigt bra stämning i skolan, det är inte det som det nu hänger på, säger Ollikainen.

Ollikainen säger att händelsen kommer som en överraskning, men att det samtidigt har varit lite extra bråkigt i Nickby nu i samband med skolstarten efter sommarlovet.

- Det händer lite onödigt mycket nu. Så här i början av hösten händer det att det bränns soptunnor och att egendom förstörs och då händer det ibland litet annat också, säger Hannu Ollikainen.

31.08.20 kl 15.05. Artikeln har uppdaterats med en kommentar av kriminalkommissarie Freddie Cederlund vid Östra Nylands polisinrättning om polisen inte kommenterar fallet ännu.

Diskussion om artikeln