Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor skräll av Juha Rytkönen i karriärens första VM-deltävling – Niclas Grönholm missade pallen på hemmaplan

Från 2020
Uppdaterad 29.08.2020 18:25.
Programmet är inte längre tillgängligt
Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu Kouvolassa 29.8. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Niclas Grönholm var det stora blåvita hoppet i Kouvola, men det var Juha Rytkönen som lyckades bäst. Rytkönen skrällde ordentligt då han slutade på andra plats bakom VM-ledaren Johan Kristoffersson.

Efter en paus på sex år är VM-serien i rallycross tillbaka i Finland. Två tävlingar avverkas på lika många dagar i Kouvola.

För Juha Rytkönen blev den första dagen en fullträff. I sin första tävling i VM-serien körde han in på en andra plats i tuffast möjliga sällskap.

– Jag förstår inte riktigt hur det här var möjligt. Jag har haft ett bra team bakom mig och det har hjälpt mig. Den enda målsättningen var att få köra genom hela helgen utan större missöden och nu står jag här, säger Rytkönen till Yle efter tävlingen.

Rytkönen låg trea då det sista varvet i finalen började, men på slutet lyckades han passera svensken Timmy Hansen.

Niclas Grönholm, som var det största blåvita hoppet inför tävlingen, pressade också Hansen in mot mållinjen men fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Grönholm lyckades inte fullt ut i kvaltävlingarna tidigare på dagen. Han fick punktering och hade inte de bästa startpositionerna i semifinalen och finalen.

– Jag gjorde inga större misstag och det kändes okej men det är svårt men en sådan startposition. Det fanns inte så mycket att göra, säger Grönholm.

Segern i den första tävlingen i Kouvola gick till den svenske VM-ledaren Johan Kristoffersson.

Resultat:

1. Johan Kristoffersson SWE 4.04,669
2. Juha Rytkönen FIN +3,110
3. Timmy Hansen SWE +4,062
4. Niclas Grönholm FIN +4,293
5. Timo Scheider GER +5,327
6. Kevin Hansen SWE +6,635

Diskussion om artikeln