Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Matilda Castren klar för sista rundan på LPGA-touren igen – klarade cutten för andra gången i rad i karriärens fjärde tävling på touren

Från 2020
Matilda Castren.
Bildtext Matilda Castren.
Bild: AFP / Lehtikuva

För andra gången på raken under sin debutsäsong klarade Matilda Castren cutten på LPGA-touren. Castren ligger på fyra under par efter den andra rundan i tävlingen i Rogers, Arkansas. Hon klarade sig till den tredje och avslutande rundan som hon startar från en delad 43:e plats.

Så sent som för några veckor sedan klarade finländska golfaren Matilda Castren cutten för första gången i karriären och slutade till sist på en delad 25:e plats.

I årets fjärde tävling på LPGA-touren – den tredje på amerikansk mark – har hon tagit sig till den avslutande rundan igen med tre slag till godo.

Castren spelade den första rundan på 70 slag och den andra rundan på 68.

Efter en bogey och fyra birdies på andra rundan ligger hon nu på fyra under par.

Castren ligger fem slag från en topp tio-placering. Svenskan Anna Nordqvist är i ensam ledning på 16 under par efter hela nio birdies på andra rundan. Nordqvist har därmed chans att knipa en nionde seger på LPGA-touren – den första sedan 2017.

Den avslutande rundan spelas inkommande natt.

Castren spelar sin debutsäsong på LPGA-touren och är blott andra finländaren efter Minea Blomqvist-Kakko att spela på touren.

Diskussion om artikeln