Hoppa till huvudinnehåll

Sport

AC Milan bekräftar – Zlatan förlänger: "Hör hemma här – och jag är inte här för att vara en maskot"

Från 2020
Uppdaterad 31.08.2020 22:38.
Zlatan Ibrahimovic.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic.
Bild: AFP / Lehtikuva

”Zlatan IZ back” skriver AC Milan på sociala medier och publicerade ett klipp på den svenska stjärnan som har landat i Milano. Nu är det klart att svensken skrivit på för ett år till med Milanoklubben. Äntligen har allting löst sig, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovics förlängning med AC Milan har varit på tapeten en längre tid.

För några dagar sedan publicerade Zlatan en bild på sig själv i Milan-tröjan med ändrad spelnummer på Instagram och under den senaste veckan har medier i Sverige och Italien indikerat att förlängningen är så gott som klar.

Natten till söndagen publicerade AC Milan bilder och ett klipp på Zlatan som precis anlänt till flygplatsen i Milano. ”Zlatan IZ back” skriver de i samband med uppdateringen.

– Äntligen har allting löst sig och jag kunde komma tillbaka dit jag känner att jag hör hemma, säger Zlatan i ett videoklipp som klubben publicerat på sin webbplats på söndagen.

– Som jag alltid sagt, jag är inte här för att vara en maskot. Jag är här för att göra resultat och hjälpa laget, tränaren och klubben för att få AC Milan tillbaka dit de hör hemma.

Lär teckna på för ett år

På måndagen bekräftade klubben att Ibrahimovic skrivit på en ettårig förlängning. Enligt Sky Sports är kontraktet värt ungefär sju miljoner euro.

Zlatan gjorde totalt tio mål på de 18 matcher han spelade för Milan i Serie A efter att han anslöt till truppen i vintras. Klubben slutade på en sjätte plats i tabellen.

– Den här säsongen är jag här från start. Vi måste fortsätta jobba hårt och ta det från det goda läget där vi avslutade förra säsongen.

Serie A-säsongen startar igen den 19 september.

Artikeln uppdaterad den 31.8 klockan 22.16.

Diskussion om artikeln