Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inter vaknade i den andra halvleken i Lahtis – kapten Furuholm sågar spelschemat: "Hoppas de fick tillräckligt med spelobjekt"

Från 2020
Uppdaterad 31.08.2020 22:45.
Dennis Antamo visar gult kort åt en irriterad Timo Furuholm.
Bildtext Timo Furuholm (i rött) hade gärna vilat lite längre efter Inters Europaäventyr förra veckan.
Bild: Juha Tamminen / All Over Press

Ett sömnigt FC Inter hade uppförsbacke inför den andra halvleken borta mot FC Lahti. Åbolaget fixade till slut ett kryss, men kaptenen Timo Furuholm var inte glad efteråt.

Det var mittenlaget FC Lahti som höll i taktipinnen i den första halvleken.

Efter en knapp halvtimmes spel förvaltade Eemeli Virta en kontring på bästa möjliga sätt och satte öppningsmålet. Tio minuter senare prickade Jasin-Amin Assehnoun stiligt in en frispark i det bortre krysset.

Inter var med andra ord illa ute, men i den andra halvleken började man vakna. I den 77:e minuten reducerade Benjamin Källman och i minut 89 räddade Elias Mastokangas en poäng för gästerna.

I torsdags spelade Åboklubben Europa League-kval i Ungern. De andra finländska lagen som spelade Europamatcher samma dag spelar ligamatch först i morgon.

Detta var Timo Furuholm kritisk till efter matchen. Laget återvände från Ungern förra fredagen och enligt anfallaren kändes resan fortfarande i benen.

– I dag gick allt åt skogen i den första halvleken. Nog är det konstigt att två av Europalagen får spela på tisdagen, medan vi ska hit på måndagen.

– Hoppas det statliga spelbolaget fick tillräckligt med spelobjekt. En vilodag till skulle nog ha passat oss, menade Furuholm enligt STT.

Inter är tvåa i ligan, fyra poäng bakom HJK. FC Lahti ligger på femte plats.

Resultat, fotbollsligan:

FC Lahti–FC Inter 2–2 (2–0)
26' Eemeli Virta 1–0
35' Jasin-Amin Assehnoun 2–0
77' Benjamin Källman 2–1
89' Elias Mastokangas 2–2

Publik: 1 525

Diskussion om artikeln