Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ishockeyligan presenterade sin säkerhetsplan för säsongen – publiken rekommenderas bära ansiktsskydd

Från 2020
Uppdaterad 01.09.2020 10:45.
Ishockeypublik applåderar i Åbohallen.
Bildtext Publiken rekommenderas bära ansiktsskydd på matcherna.
Bild: YLE/ Annika Holmbom

Inför ishockeyligans start i början av oktober har ligan presenterat sina senaste säkerhetsanvisningar. Spelarna och domarna ska coronatestas före grundserien kör igång. För publiken rekommenderas användning av ansiktsskydd samt nedladdning av smittspårningsappen Coronablinkern.

Ännu är det ändå oklart om man kommer att begränsa lagets deltagande i serien ifall någon spelare testat positivt för coronaviruset.

Ligan understryker att man följer myndigheternas allmänna rekommendationer. Ifall läget förändras kommer man omedelbart att förnya de egna rekommendationerna så att de är i linje med myndigheternas.

Användningen av ansiktsskydd förutsätts av spelare, övriga lagmedlemmar och av domare både då man tar sig till ishallen och avlägsnar sig från den. Spelarna uppmanas att undvika samlingar också på sin fritid.

Ligan uppmanar dessutom klubbarna att klart märka ut de rutter i hallen längs med vilka publiken ska röra sig. Åskådarplatserna kommer att uppdelas i avskilda zoner ifall myndigheterna förutsätter det.

Ishockeyligan kör enligt de nuvarande planerna igång den första oktober. Samtliga lag spelar 60 matcher i grundserien som avslutas tisdagen den 30.3.2021. Playoff-matcherna inleds den första april. En eventuell sjunde finalmatch spelas den 14.5.2021.

Diskussion om artikeln