Japansk kustbevakning letar ännu efter överlevande från fraktfartyget som sjönk - 6000 boskapsdjur och över 40 personer fanns ombord
Den japanska kustbevakningen letar fortfarande efter överlevande från fraktfartyget Gulf Livestock 1, som tros ha sjunkit utanför Japan under en kraftig storm i Östkinesiska havet på onsdag.
Av de 43 personer som fanns ombord, har bara en räddats.
Fartyget var på väg från Nya Zeeland till Kina, och fraktade omkring 5800 nötkreatur.
Enligt 45-årige filippiniern Sareno Edvarodo som räddades, gick en motor sönder under stormen, varefter fartyget träffades av en stor våg och sjönk.
Medan fartyget kantrade uppmanades besättningen att sätta på sig flytvästar.
Det här gjorde Edvarodo varefter han hoppade i havet. Efter det här såg han inte någon annan från besättningen.
Av besättningen var 39 personer från Filippinerna, två från Nya Zeeland, en från Australien och en från Singapore.
Exporten av levande djur ifrågasätts i Nya Zeeland
Olyckan har satt fart på debatten om ett totalstopp mot att exportera levande djur från Nya Zeeland.
Gröna partiets talesperson Gareth Hughes, säger att djurexporten förstör Nya Zeelands goda rykte som boskapsland, såväl som utsätter djuren för onödigt lidande.
- Vi borde inte fortsätta med det här, vi vet att djuren lider och är stressade på fartygen kanske i flera veckor i sträck.
Efter olyckan har Nya Zeeland tillfälligt slutat behandla ansökningar för djurexport.
Debatten har pågått i ett år
Det här var inte den första olyckan som skett under djurtransporter till havs, och debatten kring exporten av levande djur har gått het i Nya Zeeland under hela det senaste året.
Landet gjorde en utredning förra året, efter att tusentals boskapsdjur som exporterats från Nya Zeeland och Australien dött under frakten.
Nya Zeeland exporterar endast sina djur i avelssyfte, och inte för slakt, men Gröna partiet vill se ett slut på all sorts frakt av levande djur.
Hughes föreslår att man i stället för att exportera djuren, kunde fortsätta med affärsverksamheten genom att bara skicka genetiskt material, som till exempel sperma.
- Men oberoende måste vi få ett slut på det här, säger Hughes.
Källor: RNZ, New Zealand Herald, Reuters