Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit-kaptenen Marko Anttila: "Sakfel" – spelarna tog inte beslut om att inte spela och har inte fått hot

Från 2020
Marko Anttila.
Bildtext Marko Anttila är Jokerits lagkapten i år.
Bild: Jaakko Stenroos/AOP

Jokerit reste trots allt inte till Minsk för KHL-premiären på torsdag. Det stod länge oklart vem som hade tagit beslutet om att ställa in matchen. Spelarna har ändå inte stått bakom det beslutet eller ställt krav slår lagkaptenen Marko Anttila fast.

Jari Kurri berättade tidigare på torsdagskvällen för Yle Urheilu att KHL tog beslutet att inhibera matchen. Laget hade ännu under morgonen förberedelserna inför matchen i full gång och resan inhiberades i sista stund.

Enligt rykten skulle spelarna ha stått bakom initiativet efter att ha hotats. Det stämmer inte säger Jokerits lagkapten Marko Anttila till Yle Urheilu.

– Med sociala medier i dagens läge så kommer det en hel del meddelanden. Men några hot mot liv har det inte kommit vad jag känner till åtminstone. Det har skett något sakfel.

– Sanningen är att spelarna inte har tagit beslut om att inte spela på grund av det här.

Jari Kurri berättade för Yle att spelarna hela tiden varit informerade om vad som händer – något som även Anttila bekräftar.

– Det har givetvis diskuterats med oss och det har lyssnats på oss men vi har inte kommit med något krav om att ställa in eller flytta matchen. Vi har hela tiden litat på att vår ledning och ligan gör rätt beslut, säger Anttila och säger att det var just Jokerits ledning och KHL som stod för beslutet.

Jokerit överraskades av dömda förlusten

På torsdagskvällen rapporterade ligan att Jokerit dömts till förlust på grund av att de inte dök upp i Minsk.

Det överraskade även lagkaptenen.

– Första uppgifterna vi fick var att matchen flyttas. Jag fick först nyss veta att det blev förlust. Det är säkert bäst att bara gå vidare. Vi har första matchen på lördag och det här har inte rört till det för oss spelare utan vi går mot det.

Jokerit möter på lördag Dinamo Riga i Lettland. Efter det är det dags för en hemmamatch mot Neftehimik Nizjnekamsk onsdagen den 9 september.

Var den matchen ska spelas är ännu oklart.

– Planen att vi skulle få spela i Helsingfors står fast. Det är det vi siktar på att vi kan spela där. Sedan ser vi när det slutliga beslutet kommer. Matchen är ändå först nästa veckas onsdag och nu fokuserar vi på vår kommande bortamatch på lördag, avslutar Anttila intervjun med Yle.

Totalt har Jokerit fyra matcher på raken på hemmaplan efter matchen mot Riga i kalendern.

Diskussion om artikeln