Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anton Khudobin höll nollan för första gången i NHL-slutspel och gav Dallas första segern mot Vegas – Miro Heiskanens poängsvit över

Från 2020
Anton Khudobin och Jake Oettinger.
Bildtext Anton Khudobin blev matchhjälte i första matchen mot Vegas.
Bild: AFP / Lehtikuva

Efter Joel Kivirantas sensationella hattrick för ett par dagar sedan fick Dallas inleda konferensfinalserien mot Vegas. Det startade bra. Ett mål räckte då Anton Khudobin i Dallas mål höll nollan för första gången i karriären i NHL-slutspelet. För Miro Heiskanen tog ändå en lång poängsvit slut i natt.

Bara två och en halv minut hade spelats då Dallas Stars tog greppet om den första matchen mot Vegas Golden Knights.

John Klingberg överlistade Marc-Andre Fleury i Vegas målet och skrev 1–0 på tavlan.

Det räckte för seger.

– Vi visste att starten på matchen skulle vara viktig i kväll. Laget började starkt. Vi var på tårna och hittade ett sätt att få in det första målet. Khudobin stod för många riktigt bra räddningar i synnerhet i tredje perioden, kommenterade Jamie Benn som noterades för assisten efter matchen.

– Jag vet att vi bara gjorde ett mål men vi hade många chanser i kväll. Fleury var fantastisk i deras mål, precis som Khudobin var i vårt, sade Dallas tränare Rick Bowness efter matchen.

Fleury stod för totalt 24 räddningar i matchen. 22 av räddningarna stod han för innan den sista perioden.

Khudobin stod som muren

Dallas hade klart fler skott på mål än Vegas i de två första perioderna men lyckades inte utöka ledningen.

I den tredje perioden jagade Vegas sedan febrilt en kvittering och hade 13 skott på mål medan Dallas bara hade två.

Men Anton Khudobin i Dallas mål gav sig inte.

– Vi är inte nöjda med hur vi spelade i den tredje perioden. Vi hade chanser att gå upp i en 2–0 ledning i den andra perioden. Khudobin tog för sig och spelade en ypperlig match. Det var han som vann matchen åt oss, kommenterade segermålsskytten Klingberg.

Khudobin lyckades hålla nollan för första gången i karriären i NHL-slutspelet och landade till slut på totalt 25 parader.

– Jag är främst glad för segern. Att hålla nollan är en bonus enligt mig. För mig spelar det ingen roll om vi vinner med 2–1 eller med 3–2, det är segern som är det viktigaste, kommenterade 34-åringen efter matchen.

Inga poäng för finländarna

Joel Kiviranta som stod för ett sensationellt hattrick i den sjunde matchen mot Colorado fick dryga 12 minuter istid i natt och fick i väg tre skott på mål. Roope Hintz fick ungefär lika mycket ansvar på isen.

Fleury räddar Roope Hintz försök att göra mål.
Bildtext Fleury stoppade Roope Hintz och de andra finländarna från att göra mål.
Bild: AFP / Lehtikuva

Miro Heiskanen som knipit 21 poäng i slutspelet jobbade i 25 minuter på isen och Esa Lindell blev knappt under med 24 minuter istid.

Ingen av finländarna knep poäng.

Därmed bröts Miro Heiskanens åtta matcher långa poängsvit. Heiskanen ligger trea i poängligan på samma poäng som Mikko Rantanen vars Colorado redan är utslaget. Colorados Nathan MacKinnon leder statistiken med 25 poäng.

NHL:

Dallas – Vegas 1–0

DAL: Roope Hintz 0+0, +/-0, 12.19
DAL: Joel Kiviranta 0+0, +/-0, 12.35
DAL: Esa Lindell 0+0, +1, 24.11
DAL: Miro Heiskanen 0+0, +/-0, 25.06

Dallas leder matchserien med 1–0

Diskussion om artikeln