Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två av Englands unga stjärnspelare hade tjejer på hotellbesök i Reykjavik – nu skickas de hem från landslagets samling

Från 2020
Mason Greenwood och Phil Foden under en landslagsträning.
Bildtext Mason Greenwood och Phil Foden tvingas åka hem.
Bild: All Over Press

Phil Foden och Mason Greenwood gjorde bort sig efter Englands match mot Island. Enligt engelska medier bjöd de unga spelarna tjejer till spelarhotellet efter segern – förbjudet på grund av strikta coronaregler.

När England ställs mot Danmark i Köpenhamn på tisdag finns inte Mason Greenwood och Phil Foden med i laget. De två unga landslagsdebutanterna bröt mot coronareglerna på Island och har skickats hem.

Enligt bland annat The Guardian ska Foden (20 år) och Greenwood (18 år) ha haft besök av två tjejer efter Englands 1–0-seger mot Island – en match där båda spelarna gjorde sin första match för "Three Lions".

Händelsen har uppdagats efter att bilder från tjejernas sociala medier har läckt ut.

Englands förbundskapten Gareth Southgate bekräftade det hela under måndagens presskonferens. Spelarna skickas nu tillbaka till England.

– Vi var tvungna att bestämma oss snabbt att de inte kan vara tillsammans med resten av laget. Det är uppenbart att de har varit naiva. Jag är medveten om deras ålder, men hela världen berörs av pandemin och alla måste ta sitt ansvar för att inte sprida viruset. Ingenting har hänt på våra hotellområden och de har bett om ursäkt, säger Southgate enligt BBC.

Inför starten i Nations League har Uefa satt upp strikta riktlinjer för landslagen. Hela truppen befinner sig i en bubbla och ingen utomstående får vara i kontakt med spelarna eller ledarna.

Spelarnas klubbar också fördömt händelsen. En talesperson i Manchester City säger att Fodens agerande är långt från vad som förväntas och i ett uttalande säger Manchester United att Grennwood har gjort klubben besviken.

Det här är inte den första rubriken runt engelska landslaget i samband med samlingen. Mittbacken Harry Maguire blev av med sin plats i truppen efter misstankarna som riktas mot honom i samband med bråk under semestern i Grekland.

Diskussion om artikeln