Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Efter krav från pressen – prins Harry och Meghan betalade tillbaka pengarna som gick till att renovera parets hem

Från 2020
Talo kuvattuna aidan takaa.
Bildtext Frogmore Cottage står för det mesta tomt.
Bild: Rex Features / AOP

Prins Harry har betalat tillbaka pengarna som användes till att renovera hans och hertiginnan Meghans bostad i Storbritannien. Harry och Meghan har avsagt sig sina kungliga titlar, och därför har den brittiska pressen krävt att paret betalar tillbaka pengarna för renoveringen - som finansierades med skattemedel.

Paret lovade återbetala summan redan då de avsade sig sina titlar i början av januari i år.

Renoveringen av huset Frogmore Cottage, som är beläget på slottet Windsors marker, kostade 2,4 miljoner pund, alltså över 2,6 miljoner euro.

Harry och Meghan hann inte bo i huset länge, redan inom ett år efter att renoveringen stod klar valde de att flytta till USA.

Renoveringen väckte ont blod redan innan paret avsade sig sina titlar, och användningen av skattemedel för den typen av projekt ifrågasattes i brittisk press.

Miljonavtal med Netflix

Hertigparet av Sussex undertecknade förra veckan ett miljonavtal med strömningstjänsten Netflix, och pengarna som nu återbetalats ska härstamma från den affären.

Paret ska i samarbete med Netflix producera flera program, och kommer eventuellt själva att figurera i några av dem.

Harry, Meghan och deras son Archie bor numera på en stor herrgård i Santa Barbara i USA. Frogmore Cottage kommer ändå fungera som hertigparets hem då de besöker Storbritannien, men annars står det tomt.

Källor: Reuters, AFP, BBC

Diskussion om artikeln