Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Richard Jensen förlänger med Roda

Från 2020
Uppdaterad 08.09.2020 11:34.
Richard Jensen tackar supportrar efter en match.
Bildtext Richard Jensen stannar i Roda
Bild: imago/Pro Shots/All Over Press

Richard Jensen stannar kvar i den holländska klubben Roda med ett kontrakt av modellen 1+1 år. Den Borgåbördige försvararen kom till Roda i den näst högsta holländska serienivån sommaren 2018 från Twente.

Richard Jensen är äldre bror till A-landslagsspelaren Fredrik Jensen. Bröderna spenderade några år tillsammans i Twente fram till 2018, då Fredrik flyttade till Augsburg i Bundesligan medan Richard flyttade till Roda.

Richard Jensen hade redan tänkt söka en ny klubb för nästa säsong, men undertecknade det nya kontraktet med Roda i sista stund före säsongstarten. Roda inleder nämligen ligasäsongen på lördag med bortamatch mot De Graafshap.

Rodas tekniske direktör Jeffrey van As är nöjd med utgången.

- Naturligtvis känner vi Richard mycket väl. De senaste veckorna har vi haft ständig kontakt och Richard har också fortsatt att följa Roda JC. Våra mittbacksplatser var ännu inte fullt fastslagna. Vi är glada att välkomna Richard tilllbaka till Roda JC och få en spelare med internationell erfarenhet i vårt urval, sade van As på klubbens webbplats.

I motsats till sin bror har Richard Jensen ännu inte fått sin chans i A-landslaget. Han har spelat hela 22 matcher i U21-landslaget, samt 27 matcher i pojklandslagen.

Diskussion om artikeln