Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronasmitta bland Jukurits spelare – ligalaget och A-juniorerna i karantän

Från 2020
Uppdaterad 08.09.2020 16:18.
Jukurit logo.
Bildtext Jukurits A-juniorer och ligaspelare har försatts i karantän.
Bild: Liiga.fi

Det började med att tre av spelarna i S:t Michellaget Jukurits A-juniorer igår testade positivt för covid-19. Enligt tidningen Länsi Savo fick spelarna de första symptomen på söndag kväll. Idag meddelar klubben att 20 spelare har testat positivt för covid-19 och att det gäller både ligalaget och A-juniorerna.

De spelare som hade symptom testades genast på måndag. De har lindriga symptom och klarar sig hemma. Hela laget inklusive tränarna och materialarna försattes i karantän. Jukurit har också inhiberat samtliga juniorträningar idag.

På tisdagseftermiddagen meddelade ishockeyligan på sin webbplats att också ligalagets spelare har försatts i 14 dagars karantän och att ligalagets träningsmatch mot KooKoo den 17.9 är inhiberad. Också A-juniorernas matcher är inhiberade.

Enligt uppgifter på klubbens webbplats är antalet bekräftade coronafall nu uppe i 20 och några har varit symptomfria.

Varifrån smittan härstammar är oklart, säger Jukurit HC:s vd Juha Toivakka till tidningen Länsi Savo.

– Laget (A-juniorerna reds.anm.) samlades förra veckans tisdag, så de har varit lediga på veckoslutet. Vi har spelare från hela landet, så många har säkert varit hemma på veckoslutet.

Enligt Iltalehti är ishallen i S:t Michel stängd idag då den ska decinficeras.

Artikeln redigerad kl 15.50 och kl 16.14 med uppgifterna om att också ligalaget har försatts i karantän och att det handlar om 20 bekräftade fall.

Diskussion om artikeln