Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Simon Skrabb tillbaka i träning efter skadan – har höga förväntningar på landslaget i Nations League: ”Måste absolut ha som mål att ta förstaplatsen i gruppen”

Från 2020
Simon Skrabb, Brescia
Bildtext Simon Skrabb kommer den här säsongen att spela i Serie B.
Bild: AOP

Fotskadan känns fortfarande av i vissa situationer men Simon Skrabb ska vara redo för spel igen när Brescia startar den nya säsongen. Skadan gjorde att han inte var aktuell för landslagsspel nu men när Nations League fortsätter siktar han högt.

Simon Skrabb gjorde i vintras en uppmärksammad övergång då han flyttade från IFK Norrköping i allsvenskan till Brescia i Serie A.

I Brescia blev det två matcher från start och åtta inhopp innan en skada satte stopp för säsongen. I matchen mot Spal i juli tacklades han av Arkadiusz Reca och sträckte ledbanden i foten.

Skrabb missade de sista omgångarna då Brescia föll ur den italienska ligan. Skadan höll Skrabb borta i ungefär en månad men nu är han tillbaka i träning.

– Vi kom igång med träningarna för ungefär två veckor sedan och jag har egentligen varit med sedan dag ett. Foten har hållit så att jag har kunnat träna för fullt och har varit skönt, säger Skrabb till Yle Sporten.

Du har inte känt av något alls?

– Det har nog varit vissa lägen som känts av, långbollar och skott med högerfoten har inte fungerat men det börjar snart gå. Men att spela landskamp med en sådan fot var aldrig aktuellt.

Höga förväntningar på Finland i Nations League

Skrabb har varit given i landslagstruppen de senaste åren, men nu fick han alltså följa med Nations League-matcherna mot Wales och Irland på tv.

– Det var kanske en liten missräkning mot Wales men en viktig bortaseger mot Irland. Det har varit många bortfall så det är inte så illa att komma därifrån med tre poäng.

Vad tycker du gruppen, ser du något lag som är favorit?

– Jag tycker nästan att vi borde se oss själva som favoriter med tanke på de år vi har bakom oss, man får automatiskt lite högre förväntningar. Vi måste absolut ha som mål att ta förstaplatsen i gruppen, säger han.

Skrabb hoppas att han kan vara tillgänglig för landslaget till matcher i oktober, men före det gäller det att komma i matchform i klubblaget.

Efter degraderingen från Serie A har Skrabb och Brescia fått en ny tränare. Diego Lopez lämnade och ersattes av Luigi Delneri.

– Det har fungerat bra. Vi har gnuggat mycket taktik nu på träningslägret. Det är en man med mycket rutin och klara visioner hur vi ska spela.

Har du diskuterat din roll med honom?

– Jo och det är det vanliga. Ytter, forward eller i tians roll. Jag är mångsidig på det sättet och har inte stött på någon tränare ännu som anser att jag bara ska ha en position. Det finns alltid lösningar, säger han.

Coronatester var fjärde dag

I vintras var Italien först med att pausa ligorna på grund av coronaviruset, men under sommarmånaderna slutfördes säsongen.

Under den senaste tiden har kurvorna i Italien, precis som i många andra länder, börjat peka uppåt igen och inför säsongsstarten har spelarna fått anpassa sig till det nya normala.

– Vi rör oss med munskydd och vi ska inte träffa extra folk om man verkligen inte behöver det. Det är lite lugnare och tillbakadraget. Vi har också coronatester var fjärde dag och kollar så att alla är friska, säger Skrabb.

Det är tänkt att säsongen ska starta i slutet av september och då ska Skrabb vara redo för spel.

– Vi har två träningsmatcher den här veckan och då får vi se hur det går. Jag tycker absolut att jag ska vara redo till seriestarten.

Har ni satt upp någon målsättning inom laget?

– Nej men vi vet alla vad som gäller och det är gå upp till Serie A direkt. Vi tänker inte på något annat. Själv vill jag ta en startplats och spela så mycket som möjligt, bidra med poäng och den fotboll som jag kan, säger han.

Diskussion om artikeln