Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Williams har utnämnt ny stallchef – Simon Roberts tar över ansvaret: ”En ny era”

Från 2020
George Russell och Nicholas Latifi kör efter varandra.
Bildtext George Russell och Nicholas Latifi har fått en ny chef.
Bild: xpbimages.com

När F1-säsongen fortsätter på Mugello i helgen har Williams en ny stallchef. Simon Roberts kommer att leda stallet under en övergångsperiod. Roberts har gjort en lång karriär inom formel 1 och flyttade till stallet tidigare i år.

I söndags tävlade Williams för sista gången i sin nuvarande form. Stallet såldes nyligen till den amerikanska investeringsgruppen Dorilton, och i och med affären lämnar familjen Williams Formel 1.

Frank Williams grundade stallet 1977 och dottern Claire har varit tillförordnad stallchef under de sju senaste säsongerna.

Dorilton har nu utnämnt Claire Williams ersättare. Det blir Simon Roberts som de senaste månaderna jobbat som verkställande direktör för F1-verksamheten inom Williams. Roberts gjorde tidigare en lång karriär hos McLaren.

Roberts kommer till en början att leda stallet under en övergångsperiod, och det framgår inte hur länge han kommer att sitta på posten.

– Jag är mycket glad över att bli utnämnd till stallchef. Vi har en spännande tid framför oss och en ny era för Williams. Jag ser fram emot den här utmaningen när vi ska försöka bli ett toppstall igen, säger han i ett pressmeddelande.

Simon Roberts kommer att leda stallet vid nästa tävling som avgörs på Mugello på söndag.

Williams har några riktigt tunga säsonger bakom sig men i år har man närmat sig mittfältet en aning. Stallets förare George Russell och Nicholas Latifi har dock inte tagit några poäng i år.