Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK värvade NHL-meriterad svensk – KalPa får tillbaka fransk NHL-anfallare

Från 2020
Alexandre Texier, Columbus Blue Jackets
Bildtext Alexandre Texier, här i Columbus Blue Jackets.
Bild: AOP

FM-ligalagen HIFK och KalPa har gjort två tunga värvningar för försäsongen. Svensken Emil Bemström förstärker HIFK:s anfall, fransmannen Alexandre Texier KalPas – men bara till slutet av november.

NHL-säsongen 2020–2021 kommer – förutsatt att planerna håller streck – att starta den 1 december, medan den inhemska ishockeyligan borde köra i gång två månader tidigare.

Det gör det möjligt för ligaklubbarna att värva spelare för höstens två månader. Åtminstone Columbus Blue Jackets ser det som en möjlighet och skickar två unga spelare till Finland.

Helsingforsklubben HIFK meddelade i tisdags om lånet av den 21-årige Emil Bemström medan KalPa lånar in den 20-årige Alexandre Texier – bägge två förtjänar levebrödet i NHL-klubben Columbus Blue Jackets.

Säsongen 2019–2020 spelade Bemström 56 NHL-matcher i vilka han stod för poängen 10+10=20. Säsongen innan vann han skytteligan i svenska SHL där han representerade Djurgården.

Den 21-årige Bemström kom på måndagen till Finland från Sverige och ansluter sig till HIFK efter två veckors karantän.

Bekant omgivning

Kuopioklubben KalPa och Alexandre Texier är mer än bekanta för varandra. Fransmannen spelade för klubben säsongerna 2017–19 och stod för 63 poäng på 108 grundseriematcher. I Columbus spelade han den gångna säsongen i 36 matcher i vilka han gjorde 13 (6+7) poäng.

– Jag vet exakt hurdan ishockey det spelas i ligan och i KalPa. Det här är en fin organisation och Kuopio är en trevlig stad, hit ville jag komma. Jag kan knappt vänta på att få spela igen och hjälpa mitt lag att vinna, säger Texier på klubbens webbplats.

Diskussion om artikeln