Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hannah Norrena: “Ted och Kaj är mina godnattsagofarbröder”

Från 2020
Hannah Norrena
Bildtext Programledaren Hannah Norrena hör du i Vega Dag.
Bild: Ilmari Fabritius

Vad är det pinsammaste Hannah Norrena gjort som programledare? Vad är enligt henne det största misstaget män gör i ett förhållande? Vilka samtalsämnen undviker hon i relationspodden?

Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till programledaren Hannah Norrena.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är Hannah Norrena.

Hannah Norrena har arbetat flera år på Yle, mestadels som programledare. Hannah hör du i etern i programmet Vega Dag på Yle Vega. Hon startade även relationspodden Norrena & Frantz tillsammans med Eva Frantz för två år sedan.

Podden, som snart ger ut sitt hundrade avsnitt, hittar du här:

Norrena & Frantz

Spela upp

Hannah har i denna serie fått frågor av artisten Sebastian Lindgren, tidigare biskop Björn Vikström, komikern Ted Forsström, ishockeyspelaren Erik Riska, stand up-komikern Josefin Sonck, skådespelaren Siri Fagerudd, skådespelaren Johan Fagerudd, artisten Jennie Storbacka, gitarristen Joona Björkroth och spjutkastaren Mikaela Ingberg.

Ung man tittar in i kameran
Bildtext Erik Riska är lagkapten för ishockeylaget Vasa Sport.
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen

Erik Riskas fråga: Ni har behandlat många olika ämnen i er podd. Finns det ämnen du gärna pratar om och ämnen du helst undviker?

– Folk älskar då vi pratar om sex men jag tycker det är lite jobbigt. Jag är av den gamla skolan som tycker sex är något privat som jag gärna håller för mig själv och är inte bekväm med att kasta könsord omkring mig. För några veckor sedan hade vi ett avsnitt om orgasmer och det var lite pinsamt, men man vänjer sig.

– Det jag däremot gärna pratar om är de situationer där man inte är helt på topp och som inte är helt svartvita, t.ex. då vi pratat om otrohet. Jag tror inte någon går runt och funderar på att svika sin partner utan det är något som oftast bara sker.

- Du kanske har en kollega på jobbet som du ofta lunchar med och mitt i allt befinner du dig i en situation som du inte räknat med. Jag tycker inte man ska vara så dömande då man pratar om otrohet.

Jennie Storbacka
Bildtext Jennie Storbacka blev tredje i Voice of Finland 2015.
Bild: Lauri Hämäläinen

Jennie Storbackas fråga: Om du skulle få äta middag med vem som helst, vem skulle du då välja?

– Oj, det var en svår fråga, men jag måste nog välja Oprah Winfrey. Hon är ju nästan större än Gud. Hon är en fantastisk människa och jag lyssnar ofta på hennes podcast. Att få äta middag tillsammans med henne skulle nog vara drömmen.

Ted Forsström
Bildtext Ted Forsström hör du i podden Ted & Kaj.
Bild: Björn Fagerholm

Teds Forsströms fråga: I heterosexuella relationer, vilket tror du är det vanligaste misstaget som män tenderar att göra?

– Roligt med en sådan här fråga av Ted som känns som en god vän till mig. Jag lyssnar varje kväll på deras podcast och de har blivit godnattsagofarbröder för mig.

- Jag tror det största misstaget som män tenderar att göra är att inte prata om sina känslor. Det har byggts upp en illusion hos många att en man inte ska visa sig svag eller prata om sina känslor. Var mer öppen och gråt en skvätt, alla har vi bättre och sämre stunder i våra liv. Både kvinnor och män.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Hannah bland annat om ett pinsamt möte med FORK, om hon trivs bättre i Österbotten eller Nyland och om hur ofta hon sjunger.

Hannah Norrena: “Ted och Kaj är mina godnattsagofarbröder”

25:33

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln