Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Samarbetsförhandlingar vid Åbo Underrättelser: "Hoppas förhandlingarna förs i god anda"

Från 2020
Uppdaterad 09.09.2020 18:04.
Tidningarna ÅU och Pargas kungörelser på ett bord.
Bildtext Beskedet kom inte som en överraskning för personalen.
Bild: Amanda Vikman/Yle

Förlags Ab Sydvästkusten, som ger ut Åbo Underrättelser och Pargas Kungörelser, inleder samarbetsförhandlingar på onsdag nästa vecka.

Företaget har gått 1,58 miljoner euro med förlust de senaste fem åren.

Målet med förhandlingarna är att spara 150 000 euro. Det kan ske genom kortare permitteringar, minskade årsverken och genom att skära ner på andra kostnader, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

- Jag hoppas förhandlingarna förs i god anda och att det finns respekt för oss som arbetar på redaktionen. I övrigt kan jag inte kommentera desto mera i och med att vi precis fått informationen om samarbetsförhandlingarna, säger huvudförtroendeman Annina Suominen som representerar journalisterna.

De senaste åren har förlaget skurit ner kostnaderna på många sätt. Årets coronasituation har lett till att annonsintäkterna inte utvecklats i önskad takt vilket leder till ett behov av ytterligare nedskärningar.

- Det finns delade känslor bland personalen, många har så klart blivit besvikna, men vi måste samla oss och diskutera saken inför förhandlingarna som inleds nästa vecka. Beskedet kom inte direkt som en överraskning, precis som för andra företag har coronaläget även påverkat vår verksamhet, säger Suominen.

Vid förlaget finns 20 anställda och samarbetsförhandlingarna berör hela personalen.

Diskussion om artikeln