Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastian Vettel har skrivit på för Aston Martin: "Jag är extremt stolt"

Från 2020
Sebastian Vettel på Monzabanan i Italien.
Bildtext Sebastian Vettel på Monzabanan i Italien.
Bild: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Formel 1-föraren Sebastian Vettel har länge kopplats ihop med Aston Martin och nu bekräftar stallet att parterna är överens. Sedan tidigare har det stått klart att Vettel lämnar Ferrari efter säsongen 2020.

Den tyske formel 1-föraren Sebastian Vettel har inte haft någon vidare säsong i Ferrari men är fortfarande ett av de stora namnen i F1-världen.

I Red Bull vann han fyra raka världsmästerskap (2010–2013). Förväntningarna var uppskruvade då 33-åringen inför säsongen 2015 flyttade till Ferrari, men under sin tid i det italienska stallet har han haft svårt att rå på framför allt Lewis Hamilton i Mercedes. Nu väntar en ny era i ett nytt stall.

– Jag är nöjd över att äntligen kunna dela den här spännande nyheten om min framtid. Jag är extremt stolt över att kunna säga att jag blir en Aston Martin-förare 2021, säger Vettel på stallets webbplats.

– Jag har varit imponerad av stallets resultat i år och tror att det finns ytterligare utrymme för förbättring i framtiden.

I Aston Martin blir Vettel stallkamrat med kanadensaren Lance Stroll. På onsdagen bekräftade Sergio Perez att han lämnar stallet trots två år kvar på kontraktet. Efter säsongen 2020 byter Racing Point namn till Aston Martin.

Diskussion om artikeln