Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sju KHL-spelare har corona – Jokeritspelare kan ha exponerats för viruset

Från 2020
Uppdaterad 11.09.2020 12:15.
Roman Graborenko och Veli-Matti Savinainen
Bildtext Jokeritspelarna kan ha utsatts för coronasmitta.
Bild: Juha Metso/All Over Press

Sju spelare i Neftekhimik Nizhnekamsk, som mötte Jokerit i Helsingfors i onsdags, har testat positivt för covid-19. Laget möter inte Dinamo Riga i kväll.

KHL meddelade på sin webbplats sent i går kväll att sju spelare från Neftekhimik Nizhnekamsk har testat positivt för coronaviruset. Spelarna testades i torsdags när de anlände till Riga för att spela mot Dinamo Riga. Laget flyger nu till S:t Petersburg för fortsatt testning.

Kvällens match mot Dinamo Riga ställs in, på söndag har laget inprickad en bortamatch mot SKA S:t Petersburg. Hur det går med de matchen avgörs efter de fortsatta testerna.

Jokerit mötte dem i onsdags – flera spelare kan ha exponerats

Jokerit spelade sin första hemmamatch mot Neftekhimik Nizhnekamsk i onsdags och Jokeritspelarna kan ha exponerats för coronaviruset. Neftekhimik Nizhnekamsk kom med en starkt reducerad trupp till Helsingfors, flera spelare hade drabbats av influensasymptom.

Efter 0–6 förlusten flög Neftekhimik Nizhnekamsk direkt till Riga. Laget har rapporterat om två coronafall före säsongsstart den 21.8.

Backen Otso Rantakari är den enda finländaren som spelar i Neftekhimik.

Enligt matchprogrammet ska Jokerit möta Ak Bars Kazan i Helsingforsarenan i kväll. Den och Jokerits fyra följande kommer att spelas vid en senare tidpunkt.

Artikeln uppdaterats kl. 12.14 med uppgifterna om att Jokerit inte spelar i kväll och att också följande matcher ställs in.

Diskussion om artikeln