Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jari Kurri tror inte att KHL-säsongen är hotad trots coronafall – nu ska pusslet läggas för uppskjutna matcher

Från 2020
Jari Kurri sitter på läktaren.
Bildtext Jari Kurri.
Bild: Jussi Koivunoro / Yle

Jokerits spelare exponerades för coronaviruset i samband med onsdagens seger mot Neftechimik Niznjekamsk. Det ledde till att kvällens match mot Ak Bars Kazan är inställd och ytterligare fyra matcher flyttas då spelarna ska sitta i karantän.

Jokerits säsongsstart har kantats av problem. Premiären mot Dinamo Minsk ställdes in i sista stund och nu har spelarna exponerats för coronaviruset. Spelarna är satta i karantän i 14 dagar då det visat sig att några i Neftechimik Nizjnekamsks trupp testat positivt för covid-19.

Jokerits spelare testade på torsdagen enligt KHL:s regler och alla var negativa, men karantänsbeslutet var ändå solklart.

– Det är myndigheternas praxis att sätta folk i karantän vid exponering. Vi diskuterade med myndigheterna på morgonen och följer instruktionerna, säger Jokerits ordförande Jari Kurri till Yle Urheilu.

Neftechimik Nizjnekamsk kommer inte att spela kvällens match mot Dinamo Riga, och Jokerit har ställt in kvällens drabbning mot Ak Bars Kazan samt ytterligare fyra matcher.

Hur blir det med resten av säsongen?

För KHL ser det inte bra ut med coronafall och uppskjutna matcher redan i början av säsongen. Kurri tror ändå inte att hela säsongen är hotad.

– Efter det här ser jag ingen fara i det avseendet, men det kan inte komma positiva fall varje dag. Vi hoppas att situationen lugnar ner sig, vi har levt med det här redan i ett halvt år, säger han.

Kurri kan i nuläget inte säga hur träningarna påverkas under de kommande två veckorna. Spelarna får inte träna tillsammans men måste försöka hålla formen uppe. Efter två veckor är det tänkt att man ska spela matcher igen.

De matcher som nu har skjutits upp ska också placeras in på andra ställen i kalendern.

– Vi har ett bra samarbete med KHL och klubbarna. Om det finns något positivt att säga just nu så är det att några matcher redan är bekräftade. Vi berättar om nya datum när vi har information om alla matcher, säger Kurri.

Diskussion om artikeln