Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Olusanyas mäktiga målsvit håller i sig – sköt Jaro till seger inför tomma läktare

Från 2020
Uppdaterad 11.09.2020 20:41.
Anthony Olusanya
Bildtext Anthony Olusanya gjorde Jaros båda mål mot MP.
Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist

Jaro har anfallaren Anthony Olusanya att tacka för att det blev tre poäng mot MP. Olusanya har varit glödhet nästan hela säsongen och efter kvällens två fullträffar toppar han skytteligan.

Sedan fotbollssäsongen drog igång i mitten av sommaren har publik varit tillåtet läktarna runt om i landet, men när MP och Jaro möttes i kvällens enda match i division 1 var det tyst på stadion.

Coronaläget har blivit sämre i Södra Savolax och därför fattade man beslutet att lagen skulle spela inför tomma läktare.

När lagen möttes i Jakobstad i mitten av juli gjorde Jaro tre mål och höll nollan. I kväll sprack nollan redan efter 17 minuter.

Aatu Manninen fick öppen gata och gav mittenlaget ledningen då ett skott från distans letade sig in bakom Emil Öhberg.

Jaro dominerade i den första halvleken och både Severi Kähkönen och Anthony Olusanya fick smaskiga lägen att näta men krutet var blött.

Olusanya avgjorde i slutet av matchen

Efter paus fortsatte Jaro att trycka på och till slut fick laget utdelning. Inhopparen Topi Järvinen spelade in bollen till Olusanya som kvitterade i den 77:e minuten.

Och det var Olusanya som skulle avgöra matchen för Jaro. I den 83:e minuten fick han bollen i straffområdet och dunkade in segermålet.

Olusanya har nu gjort mål i sju matcher i rad och toppar skytteligan med sina tio fullträffar.

Efter två raka kryss tog Jaro nu säsongens åttonde seger och gick upp på andra plats i tabellen. KTP har dock spelat en match mindre än Jaro.

Resultat:

MP – FF Jaro 1–2 (1–0)
17´ 1–0 Aatu Manninen
77 1–1 Anthony Olusanya
83 1–2 Anthony Olusanya

Diskussion om artikeln