Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sara Kuivisto närmar sig det finländska rekordet – är nu alla tiders trea i Finland på dubbla banvarvet

Från 2020
Sara Kuivisto löper före Nadia Power.
Bildtext Sara Kuivisto löpte nytt personligt rekord på fredagskvällen.
Bild: Yle/Arash Matin

Sara Kuivisto förbättrade sitt personliga rekord med 25 hundradelar i en tävling i Slovakien på fredagskvällen. Kuivistos nya personbästa 2.01,60 är en dryg sekund långsammare än Tuuli Merikoski-Silius finländska rekord.

I tisdags var Sara Kuivisto besviken efter 800-metersloppet i Tyskland som gav henne tiden 2.03,57, men efter fredagens tävling i Slovakien var det betydligt gladare miner.

Kuivisto gjorde sitt bästa lopp i karriären då hon klockades för 2.01,60 och slutade tvåa i tävlingen bakom hemmalöparen Gabriela Gajanova.

– Det här vare en extremt viktigt tävling för mig. Jag kunde släppa den dåliga känslan som jag hade efter förra tävlingen. Jag har gjort sololopp hela sommaren och då jag fick konkurrens var jag överladdad.

– Nu väntade jag till 600-meterspasseringen innan jag satte in stöten. Jag kunde kanske ha försökt lite tidigare så skulle jag ha hunnit i kapp Gajanova, säger Borgå Akilles-löparen Kuivisto i ett pressmeddelande.

Det var perfekta väderförhållanden i Slovakien under loppet.

– Jag var inte alls trött efter loppet. Vädret var verkligen bra, vindstilla och 26 grader, säger Kuivisto.

Sara Kuivisto har jagat Tuuli Merikoski-Silius finländska rekord i sommar, och nu har hon närmat sig ytterligare. Kuivisto har nu en dryg sekund upp till Merikoski-Silius 2.00,59 som har 29 år på nacken.

Kuivisto är nu trea i Finland genom tiderna på 800 meter. Förutom Tuuli Merikoski-Silius har också Tytti Reho löpt snabbare.

Diskussion om artikeln