Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tampa Bays långa segersvit bröts – efter att Islanders punkterat matchen delades 60 utvisningsminuter ut

Från 2020
Känslorna gick heta efter 5–3-målet.
Bildtext Känslorna gick heta efter 5–3-målet i tom bur.
Bild: AFP / Lehtikuva

Matchserien mellan Tampa Bay och New York Islanders lever i allra högsta grad. Islanders vann den tredje drabbningen med 5–3 och reducerade till 1–2 i matcher. Avgörandet kom med några minuter kvar och på slutet gick känslorna heta.

Tampa Bay hade vunnit sex raka matcher i ishockeyligan NHL:s slutspel och ledde med 2–0 i matcher mot New York Islanders.

Islanders var därmed mer eller mindre piskat att vinna den tredje matchen. Uppgiften blev lite lättare då det inför nedsläpp framgick att Tampa Bays kanske bästa spelare, förstecentern Brayden Point, inte kunde spela på grund av skada.

I den första periodpausen stod det 1–1, men i den andra hade Islanders dragit ifrån och skaffat sig ett två mål stort försprång (3–1).

Tampa Bay tog sig ändå tillbaka. Ondrej Palat reducerade efter 42.32 och Tyler Johnson kvitterade till 3–3 då 52.04 hade spelats. Det var misstänkt hög klubba på Johnson som styrde in pucken framför målet. Efter videogranskning godkändes ändå kvitteringsmålet.

Sent segermål

I förrgår avgjorde Tampas Nikita Kutjerov den andra matchen med sitt 2–1-segermål då bara åtta sekunder återstod av ordinarie speltid.

Nu var det Islanders tur att få utdelning på slutet. Lagets forecheck bar frukt då Tampabacken Ryan McDonaghs uppspel bröts av Brock Nelson på offensiva blå. Anthony Beauvillier och Josh Bailey lyckades strax därefter ge Nelson ett bra skottläge som han förvaltade från nära håll.

– Kul att studsa tillbaka och vinna. "Beau" slog en fin passning. Han höll i pucken och hittade mig, skönt att få den här segern, sa Nelson på NHL:s webbplats.

I jakten på en kvittering tog Tampa Bay ut målvakten Andrej Vasilevskij och Jean-Gabriel Pageau punkterade på slutet matchen med sitt 5–3-mål i tom i bur.

Efter målet delades det ut 50 utvisningsminuter då Pageau och Cal Clutterback i Islanders samt Victor Hedman, Kutjerov, Mihail Sergatsov i Tampa Bay drog på sig var sin tiominutare.

Efter nedsläpp kastade Matt Martin och Barclay Goodrow handskarna och därmed blev saldot 60 utvisningsminuter under matchens sista minut.

"Andra spelare klev fram"

Till nästa match får Tampa Bay tillbaka Alex Killorn som saknades på grund av avstängning. Däremot är det oklart om Point kan spela.

Trots förlusten var stjärnbacken Hedman nöjd med Tampa Bays insats.

– Vi hade andra spelare som klev fram i dag. Jag är nöjd med det mesta, speciellt spelet i tredje i underläge med två mål. Vi spelade bra. Det säger att fler måste ta ansvar. Det gjorde vi idag, tog ansvar för mer istid och fick spela i mer offensiva situationer.

– Resultatet var inte vad vi ville, men vi laddar om och är bättre på söndag, sa Hedman.

Leo Komarov i Islanders fick spela i drygt elva minuter och noterades för sju tacklingar. Med det delade han förstaplatsen i tacklingsstatistiken tillsammans med Goodrow och Cedric Paquette i Tampa Bay.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Resultat:

NY Islanders–Tampa Bay 5–3
NYI: Leo Komarov 0+0, +/- 0, 11.10

Tampa Bay leder med 2–1 i matcher.